foto: EPA/LETA
Tramps: "Samits ar Kimu palīdzējis pasaulei novērst "kodolkatastrofu""
ASV prezidents Donalds Tramps (pa labi) sarokojas ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.
Pasaulē
2018. gada 13. jūnijs, 07:46

Tramps: "Samits ar Kimu palīdzējis pasaulei novērst "kodolkatastrofu""

LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samits ir palīdzējis pasaulei novērst "kodolkatastrofu", otrdien paziņoja Tramps.

"Pasaule ir spērusi lielu soli atpakaļ no potenciālas Kodolkatastrofas!" tviterī rakstīja Tramps.

"Vairs nekādu raķešu palaišanu, kodolizmēģinājumu vai kodolpētījumu! Ķīlnieki ir atpakaļ mājās pie savām ģimenēm. Paldies, priekšsēdi Kim, mūsu diena kopā bija vēsturiska!" tvītoja ASV prezidents.

Tramps un Kims otrdien tikās Singapūrā, un šis samits bija pirmā reize, kad tikušies Ziemeļkorejas līderis un ASV prezidents.

Tramps šajā samitā uzsvēra, ko Ziemeļkoreja var iegūt, atsakoties no kodolieročiem un atgriežoties starptautiskajā sabiedrībā, un vēlāk pievērsās šim tematam arī tviterī.

"Nav nekādu robežu tam, ko Ziemeļkoreja var sasniegt, kad tā atteiksies no saviem kodolieročiem un pieņems tirdzniecību un kontaktus ar pasauli. Priekšsēdim Kimam ir priekšā iespēja, ka viņu atcerēsies kā līderi, kurš ievadījis lielisku jaunu drošības un labklājības laikmetu saviem pilsoņiem!" tviterī rakstīja Tramps.

Singapūrā notiek Kima un Trampa tikšanās

gallery icon
48

"Es gribu pateikties priekšsēdim Kimam par pirmā drošā soļa speršanu uz spožu jaunu nākotni viņa tautai."

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns savā samitā Singapūrā uzaicinājuši viens otru vizītē uz savu valsti un pieņēmuši šos uzaicinājumus, trešdien ziņoja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

"Kims Čenuns uzaicināja Trampu apmeklēt Phenjanu piemērotā laikā, un Tramps uzaicināja Kimu Čenunu apmeklēt ASV," ziņoja KCNA.

Kims Čenuns ierodas Singapūrā uz tikšanos ar Trampu

Kims ielidojis Singapūras Čangi lidostā plkst.14.38 pēc vietējā laika (plkst 9.38 pēc Latvijas laika) ar lidsabiedrības "Air China" lidmašīnu. Kims ...

gallery icon
36

"Abi augstākie līderi ar prieku pieņēma viens otra uzaicinājumu pārliecībā, ka tas kalpos par vēl vienu svarīgu notikumu uzlabotām attiecībām starp Korejas Tautas Demokrātisko Republiku (KTDR) un ASV."

Tramps pēc otrdien notikušā vēsturiskā samita pateica reportieriem, ka viņš labprāt apmeklētu Phenjanu "piemērotā laikā" un ka Kims "noteikti" tiks uzaicināts apmeklēt Balto namu.

KCNA ziņoja, ka Trampam un Kimam Singapūrā bijusi "vaļsirdīga viedokļu apmaiņa" ar mērķi "izbeigt gadu desmitiem ilgušās naidīgās attiecības starp KTDR un ASV".