Pasaulē
2018. gada 29. maijs, 19:54

Aborta veikšana Īrijā izmaksās vairāk nekā 300 eiro

Jauns.lv

Īrijā 25. maijā notikušajā referendumā ar ievērojamu balsu pārsvaru tika atbalstīta abortu legalizācija. Kā liecina “Independent.ie” rīcībā esošā informācija, aborta izmaksas Īrijā būs aptuveni 300 eiro. 

Vēsturiska diena Īrijā: cilvēki lemj par abortu legalizāciju

Vēsturiska diena Īrijā: cilvēki lemj par abortu legalizāciju

gallery icon
40

Turklāt procesā būs nepieciešami vismaz divi ģimenes ārsta apmeklējumi, vēsta portāls “Baltic-Ireland”. 

Saskaņā ar valdības likumprojektu, kas tika publicēts pirms referenduma, sievietes varēs pieteikties uz abortu, izmantojot ģimenes ārstu vai primārās aprūpes dienestu. Pēc sākotnējās pieteikšanās viņām būs jāgaida 72 stundu “izskatīšanas” periods. Kad šis laiks būs beidzies, sievietei būs jādodas pie sava ārsta uz otro konsultāciju, kur viņai tiks izsniegts medikaments.

Ģimenes ārstam būs rūpīgi jānovērtē pacientes stāvoklis un jāpārbauda, vai nav kādas saslimšanas, lai nodrošinātu, ka tablete ir piemērota. Būs nepieciešama arī fiziska pārbaude, lai precīzi noteiktu grūtniecības laiku.

Apvienotajā Karalistē medikamentozais aborts privātā klīnikā maksā 380 eiro.  Īrijas ģimenes plānošanas asociācija apstiprināja, ka, tiklīdz tiks pieņemts jaunais likums, tā nodrošinās integrētu aprūpi sievietēm ar neplānotu grūtniecību. Tā ietvers abortu pakalpojumus, kā arī konsultācijas, kontracepciju un aprūpes pakalpojumus pēc aborta veikšanas. 

Īrijā notiek referendums par abortu legalizāciju

Īrijā šodien notiek referendums par abortu legalizāciju, un aptaujas liecina, ka, tuvojoties balsojumam, abu nometņu sāncensība kļuvusi arvien sīvāka un ...

gallery icon
46

Tēmas