foto: Vida Press
Saindētais krievu spiegs Sergejs Skripaļs izrakstīts no slimnīcas
Sergejs Skripaļs.
Pasaulē
2018. gada 18. maijs, 12:36

Saindētais krievu spiegs Sergejs Skripaļs izrakstīts no slimnīcas

Jauns.lv

Piektdien no slimnīcas izrakstīts Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs, kuru kopā ar meitu Jūliju centās noindēt ar nervus paralizējošu vielu "Novičok", vēstī skynews.com

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

66 gadus vecais Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Anglijas Solsberi pilsētā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Jūlija no slimnīcas izrakstīta pirms dažām nedēļām, un šodien izlaists arī viņas tēvs.

"Tās ir fantastiskas ziņas, ka Sergejs Skripaļs ir pietiekami atlabis, lai pamestu Solsberi rajona slimnīcu," teikts slimnīcas izpilddirektores Karas Čārlzas-Bārksas paziņojumā.

"Šis ir svarīga viņa atlabšanas daļa, kas tagad notiks ārpus slimnīcas," pavēstīja slimnīcas aprūpes nodaļas direktore Lorna Vilkinsone. Viņa piebilda, ka Skripaļu ārstēšana bija "milzīgs un bezprecedenta izaicinājums".

Kā norāda slimnīca, konfidencialitāte liedz tai "sniegt detalizētu pārskatu" par Skripaļa un viņa meitas ārstēšanu.

foto: Vida Press
Sergejs Skripaļs.

"Tomēr cilvēku ārstēšana, kuriem bijis tik akūti slikti, kuri saindēti ar nervus paralizējošu vielu, prasa viņu stabilizēšanu, uzturēšanu pie dzīvības līdz viņu ķermeņi var saražot vairāk enzīmu, kas var aizvietot saindētos," teikts slimnīcas paziņojumā.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok". Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

"The New York Times" vēsta, ka Lielbritānija uzskata uzbrukumu Skripaļam par Kremļa vēstījumu, ka tas nekad neaizmirsīs un nepiedos nodevējam.

Skripaļs bija viens no 14 spiegiem, kurus Krievija un Vašingtona apmainīja 2010.gadā lielākajā šāda veida apmaiņā kopš Aukstā kara laikiem.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās