foto: AFP/Scanpix/LETA
Terors Parīzē: vīrietis ar nazi nogalina vienu un ievaino 4 cilvēkus
Uzbrucēja motīvs vēl nav noskaidrots.
Pasaulē
2018. gada 13. maijs, 00:02

Terors Parīzē: vīrietis ar nazi nogalina vienu un ievaino 4 cilvēkus

Jauns.lv

Francijas galvaspilsētā Parīzē ar nazi bruņots vīrietis sestdien nogalināja vienu cilvēku un četrus ievainoja, līdz uzbrucēju nošāva policija, vēstīja mediji un varasiestādes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija Parīzē netālu no galvenās operas, kur notika uzbrukums ar nazi

Francijas galvaspilsētā Parīzē ar nazi bruņots vīrietis sestdien nogalināja vienu cilvēku un četrus ievainoja, līdz uzbrucēju nogalināja policija.

gallery icon
45

Divi no ievainotajiem ir nopietni cietuši. Visi ievainotie tika hospitalizēti.

Aculiecinieki ziņoja par paniku. Cilvēki steigā pametuši ielas un mēģinājuši patverties tuvējos restorānos un kafejnīcās.

Kāds aculiecinieks pastāstīja, ka policisti sākotnēji mēģinājuši uzbrucēju savaldīt ar elektrošoku, bet tas nav devis vēlamos rezultātus, tāpēc viņa virzienā raidījuši divas lodes.

Policija brīdinājusi cilvēkiem neizplatīt baumas.

"Lūdzu dalieties ar informāciju, kas izvietota uzticamos avotos," tvītoja policija.

Policija paziņoja, ka uzbrukums noticis Parīzes 2.rajonā netālu no pilsētas galvenās operas. Tā motīvs vēl nav noskaidrots.

Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons tviterī nosodīja “pretīgo uzbrukumu”, kā arī atzinīgi novērtēja “policijas spēku, kuri neitralizēja uzbrucēju, aukstasinīgo un ātro reakciju”.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās džihādistu grupējums “Islāma valsts”, kas paziņoja, ka to sarīkojis viens no šī grupējuma “kareivjiem”.

Prokurori paziņoja, ka ir sākta terorisma izmeklēšana, un atsaucās uz aculiecinieku teikto, ka uzbrucējs kliedzis “Allāhu akbar”.

Francijas prezidents Emanuels Makrons reaģēja uz notikušo, sakot, ka “Francija atkal maksā asins cenu”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās