"Rokošā" žurnālista un viņa mīļotās sievietes slepkavība maksā amatu Slovākijas policijas šefam
2018. gada 17. aprīlis, 21:15

"Rokošā" žurnālista un viņa mīļotās sievietes slepkavība maksā amatu Slovākijas policijas šefam

Jauns.lv / LETA

Pakļaujoties sabiedrības spiedienam, Slovākijas policijas priekšnieks Tibors Gaspars otrdien paziņojis par atkāpšanos no amata saistībā ar izmeklēšanu par pētnieciskā žurnālista Jāna Kucjaka slepkavību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjerministrs Pēters Pelegrīni paziņojis, ka Gaspars paliks amatā līdz 31.maijam. "Mēs esam nolēmuši, ka šis solis ir nepieciešams, lai nomierinātu situāciju un atbrīvotu policiju no spiediena un šaubām par tās objektivitāti," norādīja premjers.

Desmitiem tūkstoši slovāku protestos pieprasījuši atbildes Kucjaka slepkavības lietā. 27 gadus vecā Kucjaka un viņa draudzenes Martinas Kušnirovas līķi ar šautām brūcēm tika atrasti 25.februārī pāra mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē. Viņi tika nogalināti 21.februārī.

Nogalinātā slovāku žurnālista Jāna Kucjaka un viņa draudzenes bēres

Tuvinieki un draugi piedalās nogalinātā pētnieciskā žurnālista Jāna Kucjaka un viņa draudzenes bērēs.

gallery icon
37

Kucjaka pētīja korupciju valdībā. Savu pēdējo nepabeigto rakstu, kuru martā publicēja portāls "aktuality.sk", Kucjaks veltīja itāļu mafijas darbībai Slovākijā un tās sakariem ar valdību. Žurnālista slepkavība izraisīja masu protestus, kuru dēļ martā no amata bija spiests atkāpties līdzšinējais premjerministrs Roberts Fico.

Protesta akcijas Slovākijā pret žurnālista Kucjaka slepkavību

Visā Slovākijā notika demonstrācijas, lai nosodītu žurnālista Jāna Kucjaka slepkavas un godinātu viņa piemiņu.

gallery icon
68

Slovākijas prezidents Andrejs Kiska 21.martā apstiprināja jauno valdību, ko veido tās pašas trīs partijas, kas bija iepriekšējā valdībā. Piekāpjoties protestētāju spiedienam, 12.martā no amata atkāpās arī Slovākijas iekšlietu ministrs Tomāšs Drukers, kurš iebilda pret Gaspara atstādināšanu.