foto: Valery Sharifulin/TASS
Krievija: gaisa triecieni Sīrijā veikti, kad valstij bija "mierīgas nākotnes iespēja"
Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova
Pasaulē
2018. gada 14. aprīlis, 07:34

Krievija: gaisa triecieni Sīrijā veikti, kad valstij bija "mierīgas nākotnes iespēja"

Jauns.lv

Rietumvalstu gaisa triecieni Sīrijā ir veikti laikā, kad šai valstij bija "mierīgas nākotnes iespēja", sestdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV, Francijas un Lielbritānijas gaisa trieciens Sīrijā

ASV, Francijas un Lielbritānijas gaisa spēki sestdienas rītā veica gaisa triecienus Sīrijas armijas bāzēm un ķīmisko pētījumu centriem Damaskā un ...

gallery icon
59

"Tie, kas stāv aiz šī visa, pretendē uz morālu vadošo lomu pasaulē un pasludina, ka ir īpaši. Ir jābūt tiešām īpašam, lai bombardētu Sīrijas galvaspilsētu brīdī, kad tā ir guvusi mierīgas nākotnes iespēju," sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

ASV lēmums veikt gaisa triecienus pret Sīrijas valdības objektiem "nepaliks bez sekām", paziņoja Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs.

"Visa atbildība par tiem gulstas uz Vašingtonu, Londonu un Parīzi," teica vēstnieks.

"ASV – valstij, kurai ir vislielākais ķīmisko ieroču arsenāls – nav morālu tiesību apsūdzēt citas valstis," piebilda Antonovs.

Sīrijas pilsoņkara ikdienas šausminošās ainas

Sīrijas pilsoņkarš, kas notiek jau kopš 2011. gada marta paņēmis jau vairāk nekā 330 000 cilvēku dzīvību. Civiliedzīvotāju upuru vidū ...

gallery icon
57

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija vēsta, ka ASV un to sabiedrotie uz Sīriju izšāvuši vairāk nekā 100 raķešu, no kurām ievērojama daļa tikusi pārtverta.

"ASV, Lielbritānija un Francija no jūras un no lidmašīnām izšāvušas vairāk nekā 100 spārnoto raķešu un gaiss-zeme raķešu uz Sīrijas militārajiem un civilajiem mērķiem," teikts aģentūras "RIA Novosti" citētajā ministrijas paziņojumā.

Ministrija arī paziņojusi, ka ievērojamu skaitu no šīm raķetēm esot notriekusi sīriešu pretgaisa aizsardzība, kas bruņota ar vēl PSRS laikā ražotiem ieročiem.

Krievijas zenītraķetes, kas izvietotas Sīrijā, nav tikušas izmantotas, piebildusi ministrija, norādot, ka neviens no rietumvalstu triecieniem nav bijis vērsts pret teritorijām, kuras aizsargā Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās