foto: AFP
Maskava atbild Lielbritānijai: arī britu diplomāti tiks izraidīti
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Pasaulē
2018. gada 15. marts, 13:29

Maskava atbild Lielbritānijai: arī britu diplomāti tiks izraidīti

Jauns.lv / LETA

Atbildot uz Lielbritānijas lēmumu izraidīt 23 krievu diplomātus saistībā ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu, Maskava noteikti izraidīs britu diplomātus, ceturtdien paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Saskaņā ar aģentūras "RIA Novosti" izplatīto Lavrova paziņojumu britu diplomāti tiks izraidīti "drīzumā", taču pirms publiskas izziņošanas par to vispirms pa diplomātiskajiem kanāliem tikšot informēta Londona.

Lavrovs norādījis, ka Lielbritānijas apsūdzības par Maskavas saistību ar Skripaļa saindēšanu esot vērstas uz sabiedrības uzmanības novēršanu no smagā "Breksita" procesa.

Savukārt Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Lielbritānijas rīcību ceturtdien nosaucis par "pilnīgi bezatbildīgu".

Arī viņš izteicies, ka drīzumā sekos Putina atbildes soļi un ka Kremļa saimnieks izvēlēšoties tādu reakciju uz Londonas rīcību, kas "vislabāk atbildīs Maskavas interesēm".

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Krievija: Patiesība par Skripaļa incidentu tiek slēpta

Krievijas ārlietu ministrija paziņijusi, ka Maskava joprojām ir gatava sadarboties ar Londonas policiju sakarā ar ķīmisko uzbrukumu Krievijas dubultspiegam, bet Lielbritānija atsakot sadarbību.

Lielbritānija no valsts izraidīs 23 Krievijas diplomātus un gatavo vēl citas sankcijas, lai sodītu Krieviju, kura ir atbildīga par Sergeja Skripaļa un viņa maitas saindēšanu. Krievija visu noliedz.

Krievijas ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zahārova ir neizpratnē par to, kā citas valstis var izteikt solidaritāti Lielbritānijai Skripaļa lietas sakarā, ja tā nav dalījusies ar izmeklēšanas detaļām.

Zaharova ir pārliecināta, ka patiesība par šo incidentu acīmredzami tiek slēpta.

Lielbritānija izraidīs Krievijas diplomātus

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.

Viņa arī pavēstīja, ka sakarā ar notikušo Londona aptur visus augstākā līmeņa diplomātiskos kontaktus ar Krieviju.

Meja piebilda, ka Londona anulē ielūgumu Lavrovam apmeklēt Apvienoto Karalisti un ka Lielbritānija nesūtīs uz šovasar Krievijā paredzēto Pasaules kausa izcīņu futbolā nedz kādu augstāka ranga amatpersonu, nedz kādu karaliskās ģimenes locekli.

Arī ASV paudušas atbalstu Lielbritānijai un atzinušas, ka par Skripaļa saindēšanu atbildīga ir Krievija.

Atbalstu Lielbritānijas paziņojumam, ka par Skripaļa saindēšanu atbildīga ir Krievija, ceturtdien izteicis arī Francijas prezidents Emanuels Makrons, norādot, ka šajā lietā "cita ticama izskaidrojuma nav".

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.