foto: EPA
Pirmā pilsēta pasaulē, kas varētu pilnībā palikt bez ūdens: sausums iznīcina Keiptaunu
Keiptaunas iedzīvotāji steidz nodrošināt sevi ar ūdens rezervēm.
Pasaulē
2018. gada 19. janvāris, 13:10

Pirmā pilsēta pasaulē, kas varētu pilnībā palikt bez ūdens: sausums iznīcina Keiptaunu

Kasjauns.lv

Dienvidāfrikas otrā lielākā pilsēta Keiptauna varētu kļūt par pirmo pilsētu pasaulē, kas pilnībā palikusi bez ūdens. 

Sausums, kas mijas ar izmisumu: Keiptaunā var beigties ūdens. Pavisam!

Dienvidāfrikas otrā lielākā pilsēta Keiptauna varētu kļūt par pirmo pilsētu pasaulē, kas pilnībā palikusi bez ūdens. Keiptaunas pilsētas mērs brīdina, ...

gallery icon
27

Keiptaunas pilsētas mērs brīdina, ka līdz aprīlim reģions varētu izžūt, atstājot cilvēkus bez ūdens rezervēm. Atbildīgās iestādes ir aprēķinājušas, ka ūdens piegāde beigsies pēc mazāk nekā 90 dienām, ja cilvēki neņems vērā brīdinājumus par taupību. 

Amatpersonas ir ieviesušas stingrus ierobežojumus ūdens patēriņam, tostarp, nosakot 87 litru patēriņu uz cilvēku dienā. Cilvēkiem ir aizliegts ūdeni izmantot dārzu laistīšanai, automašīnu mazgāšanai un baseinu piepildīšanai. Dušā pavadītais laiks nedrīkst pārsniegt divas minūtes. 

foto: EPA
Keiptaunas iedzīvotāji steidz nodrošināt sevi ar ūdens rezervēm.

Ūdens krīze ir rezultāts pārmērīgajam sausumam un bezlietus periodam reģionā, kā arī populācijas pieaugumam, līdz ar ko pieaudzis arī ūdens patēriņš. 

Ūdens rezerves Keiptaunā nokritušas līdz 30 procentiem, amatpersonas brīdina, ja tiks sasniegti 13, 5 procenti, ūdens padeve tiks noslēgta visiem iedzīvotājiem, izņemot valstiski nozīmīgas iestādes, kā skolas un slimnīcas. 

Ja ūdens krānus patiešām noslēgs, Keiptaunas iedzīvotāji būs spiesti doties uz vienu no 200 pilsētas ūdens punktiem, kur viņiem tiks piešķirti 25 litri ūdens uz cilvēku dienā, vēsta “The Telegraph”.