foto: EPA
7 gadus vecas meitenes izvarošana, spīdzināšana un noslepkavošana izraisa plašus protestus Pakistānā
Mazā Zainaba, kuras dzīve beidzās tik sāpīgi un nežēlīgi.
Pasaulē
2018. gada 12. janvāris, 06:20

7 gadus vecas meitenes izvarošana, spīdzināšana un noslepkavošana izraisa plašus protestus Pakistānā

Kasjauns.lv

Pakistānas pilsētā Kazurā, kas atrodas Pendžābas provincē netālu no Lahoras, jau vairākas dienas nerimstas nemieri, kuri izcēlās pēc tam, kad atkritumu kaudzē tika atrasts septiņus gadus vecas meitenītes līķis. Varmākas bērnu izvaroja, spīdzināja un tad nogalināja, vēstī pasaules mediji. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mazās Zainabas Aminas nāve pamatīgi sadusmojusi vietējos cilvēkus, kuri pārmet Pendžābas provinces administrācijai bezdarbību jautājumos, kas skar bērnu drošību. Mazās Zainabas nāve bija punkts uz "i", jo šis nav pirmais šāda veida gadījums apkaimē neilgā laika posmā. 

Cilvēki sēro un protestē pēc 7 gadus vecās Zainabas izvarošanas un noslepkavošanas

Cilvēki sēro un protestē pēc 7 gadus vecās Zainabas izvarošanas un noslepkavošanas

gallery icon
41

CNN vēstī, ka sadursmēs ar policiju dzīvību zaudējuši vismaz divi cilvēki. 

Pendžābas provinces galva Muhameds Šebazs Šarifs pavēlējis policijai tuvāko 24 stundu laikā aizturēt meitenītes slepkavas, kā arī piedāvājis 10 miljonu Pakistānas rūpiju (75 000 eiro) atlīdzību tam, kurš palīdzēs identificēt vainīgos. Šāda naudas summa Pakistānas mērogiem ir ārkārtīgi liela. Tāpat Šarifs pieprasījis policijai sniegt izsmeļošu informāciju par vēl 11 jaunu meitenīšu nāvēm šajā apkaimē. 

Tiek ziņots, ka ekspertīzē apstiprinājās - mazā Zainaba tika žņaugta, seksuāli izmantota un izvarota. Spīdzināšanas pēdas pamanītas uz meitenītes sejas. Ekspertīzes veicēji ziņo, ka viņas mēle bija iespiesta starp zobiem. Brīdī, kad tika veikta autopsija, viņa bija jau bija mirusi divas vai trīs dienas. 

Tapis zināms, ka meitenītes vecāki brīdī, kad notika šī traģēdija, piedalījās umras svētceļojumā Saūda Arābijā. Ģimene policijai nodeva videonovērošanas kameru ierakstus, kuros redzams, kā meitenīti 4. janvārī aizved prom kāds vīrietis. 

Kazuras reģionālās policijas pārstāvis Muhameds Kauzars Zulikvars CNN atklāja, ka meitenītes nedzīvais ķermenis atrasts atkritumu kaudzē vien 100 metru attālumā no viņas mājām. 

Šis ir 12. tamlīdzīgs gadījums 2 kilometru rādiusā, apstiprināja policijā, norādot, ka vismaz piecos gadījumos sakrīt varmākas DNS. 

Viņas tēvs Muhameds Amins Ansari, kurš ir atgriezies Pakistānā, stāstījis, ka policija nedarīja visu iespējamo, lai atrastu bērnu. Tāpat viņš paziņoja, ka neglabās meitu, kamēr atbildīgie netiks atrasti. Jānorāda, ka islāmā pieņemts mirušo apglabāt 24 stundu laikā. 

Šis apvidus iepriekš bija kļuvis par skandāla epicentru, kad policija aizturēja 25 vīriešu bandu, kurus apsūdzēja daudzu bērnu šantažēšanā, liekot viņiem piedalīties seksuāla rakstura videoierakstos. Tas notika laika posmā no 2009. līdz 2014. gadam, tomēr notikušais nāca gaismā 2015. gadā, kad vietējie likumsargi veica virkni aizturēšanu.

Šis gadījums ļoti nobiedēja vietējos. "Pēdējos divus gadus mēs dzīvojam bailēs, vecākiem ir bail savus bērnus laist ārā," sacīja Zainabas tēvs. 

Dusmas par Zainabas nāvi acumirklī izplatījās sociālajos tīklos Pakistānā. Daudzi sašutušie lieto mirkļbirku #JusticeForZainab [#TaisnīgumuZainabai].

Savu vārdu ir teikusi arī Nobela Miera prēmijas laureāte Malala Jūsafzaja, kura raksta: "Sirds lūst, dzirdot par Zainabu - 7 gadus vecu izmantotu meitenīti, kuru nogalināja Kazurā, Pakistānā. Tam ir jāpieliek punkts. Valdībai un atbildīgajām iestādēm jārīkojas."
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās