foto: Reuters/Scanpix/LETA
Savrupmājā aizdomīgos apstākļos mirušus atrod Kanādas miljardieri un viņa sievu
Tiesu medicīnas eksperti aizved mirušo ķermeņus.
Pasaulē
2017. gada 16. decembris, 19:07

Savrupmājā aizdomīgos apstākļos mirušus atrod Kanādas miljardieri un viņa sievu

Kasjauns.lv

Piektdien Toronto miljardieri un filantropu Beriju Šermanu ar sievu Haniju atrada mirušus pagrabā viņu savrupmājā. Policija ziņo, ka šis nāves gadījums ir aizdomīgs un tiek veikta izmeklēšana.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Māja, kur mirušus atrada Kanādas miljardieri un viņa sievu

Piektdien Toronto miljardieri un filantropu Beriju Šermanu ar sievu Haniju atrada mirušus viņu savrupmājā. Policija ziņo, ka šis nāves gadījums ...

gallery icon
6

Mākleru aģents, rādot māju potenciālajiem pircējiem, uzgāja viņu ķermeņus mājas apakšstāvā.

Konstebls Deivids Hopkinsons neatklāja mirušo cilvēku vārdus, kas tika atrasti "Apotex" dibinātāja Bernarda Šermana un viņa sievas Hanijas mājā. Ontārio veselības ministrs Ēriks Hoskins apliecināja, ka mirušie ir Šermanu pāris.

Hopkinsons paziņoja, ka policijas izmeklēšana ir agrīnā stadijā. Speciālisti pārmeklē māju un vāc pierādījumus.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tiesu medicīnas eksperti aizved mirušo ķermeņus.

"Viņu nāves apstākļi šķiet aizdomīgi, tādēļ lieta tiek izmeklēta ar īpašu rūpību," preses konferencē paziņoja Hopkinsons.

Konstebls atklāj, ka policija uz Šermana māju tika izsaukta īsi pirms piektdienas pusnakts.

Viņš atteicās atklāt, vai mirušo ķermeņiem būtu vardarbīgas nāves pazīme, kā arī nesniedza sīkāku informāciju par nāves laiku un iemeslu.

Hopkinsons paziņoja, ka lieta pašlaik netiek izmeklēta kā slepkavība, piebilstot, ka būs nepieciešama papildus izmeklēšana.

Ontārio veselības ministrs Ēriks Hoskins publicēja tvītu, kurā paziņoja savu šoku par "dārgo draugu" nāvi, kurus viņš raksturoja kā "brīnišķīgus cilvēkus."

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bernards Šermans un viņa sieva Hanija.

"Man šobrīd nav vārdu," Hoskins rakstīja savā tvītā. "Neticami filantropi, lieliski līderi veselības aprūpē. Ļoti, ļoti skumja diena."

75 gadus vecais Berijs Šermans bija zāļu ražotāja "Apotex" priekšsēdētājs, ko 1974. gadā viņš dibināja vien ar diviem darbiniekiem. Tas attīstījās un kļuva par lielāko Kanādas farmācijas uzņēmumu.

Laika gaitā uzņēmējs pamanījās nopelnīt milzu naudu. Kanādas biznesa žurnāls viņa turību novērtēja 3,65 miljardu dolāru apmērā, padarot viņu par 15. bagātāko kanādieti.

Uzņēmumā ar zāļu pētniecību, izstrādi, ražošanu un izplatīšanu šobrīd strādā vairāk nekā 10 000 cilvēku visā pasaulē. Kanādā vien strādā vairāk nekā 6000 darbinieku.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Policijas automašīna pie Šermanu savrupmājas.

Šermans bija arī aktīvs filantrops, ziedojot 39 miljonus ASV dolāru Apvienotajām ebreju apelācijām. Pēdējos gados viņš kļuva arī par aktīvā premjerministra Džastina Trudo liberālās partijas līdzekļu vācēju.

"Apotex" šo skumjo notikumu nodēvējuši par "traģēdiju".
"Mēs visi "Apotex" ar šo ziņu esam dziļi satriekti un apbēdināti. Visas mūsu domas un lūgšanas šajā laikā ir kopā ar ģimeni," paziņoja uzņēmums.

Adrese, kurā atrada līķus, bija izlikta pārdošanā par 5,4 miljoniem ASV dolāru. Kaimiņi apstiprināja, ka īpašumā dzīvojis Šermans ar sievu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās