foto: Vida Press
Ungāru eirodeputātu apsūdz spiegošanā Krievijas labā
Ungārijas eiroparlamentārietim izvirza apsūdzības spiegošanā Krievijas labā.
2017. gada 6. decembris, 14:45

Ungāru eirodeputātu apsūdz spiegošanā Krievijas labā

Kasjauns.lv / LETA

Ungārijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības spiegošanā Krievijas labā Ungārijas Eiropas Parlamenta (EP) deputātam Bēlam Kovāčam, kurš pārstāv galēji labējo partiju "Kustība par labāku Ungāriju" ("Jobbik").

Kovāčs tiek apsūdzēts "spiegošanā ārvalsts interesēs", paziņojusi prokuratūra.

Tiesā Budapeštā iesniegtajā apsūdzības rakstā norādīts, ka deputāts "izspiegojis Eiropas Savienības institūcijas", kā arī nodarbojies ar finanšu krāpšanu un dokumentu viltošanu, kas izraisījusi ievērojamus finansiālus zaudējumus.

Lai arī attiecīgā ārvalsts nav norādīta, tiek ziņots, ka Maskavu bieži apmeklējušo Kovāču prokuratūra esot turējusi aizdomās par regulāru un slepenu tikšanos ar Krievijas diplomātiem.

Notiesājoša sprieduma gadījumā 57 gadus vecajam EP deputātam var tikt piespriests divus līdz astoņus gadus ilgs cietumsods.

Kovāčs ir noliedzis apsūdzības, kuras pirmo reizi izteica Ungārijas izlūkdienesti pirms EP vēlēšanām 2014.gadā.

EP 2015.gadā Kovāčam atņēma deputāta imunitāti, ļaujot Ungārijā sākt izmeklēšanu.

Kopš 2014.gada parlamenta vēlēšanās atkārtoti pie varas nāca Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna vadītā konservatīvā partija "Fidesz", "Jobbik" atbalstītāju skaits ir pieaudzis, un tā ir kļuvusi par Ungārijas otru populārāko partiju.

Nākamās parlamenta vēlēšanas Ungārijā paredzētas nākamā gada aprīlī, un tajās, domājams, Orbānam izdosies izcīnīt vēl vienu pilnvaru termiņu.