foto: Ekrānuzņēmums
Francijā beidzas ārkārtas stāvoklis, kas bija spēkā kopš 2015. gada teroraktiem
Policisti Parīzē pie Luvras ieejas.
Pasaulē
2017. gada 1. novembris, 11:19

Francijā beidzas ārkārtas stāvoklis, kas bija spēkā kopš 2015. gada teroraktiem

LETA

Francijā trešdien beidzas ārkārtas stāvoklis, kas tika ieviests valstī pēc 2015.gada 13.novembrī notikušajiem teroraktiem un pēc tam sešas reizes pagarināts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējo reizi Francijas parlaments ārkārtas stāvokli pagarināja jūlijā un šis termiņš beidzas 1.novembrī. Tas nozīmē, ka automātiski beidzas arī ārkārtas stāvoklis.

Turpmāk drošības pasākumus, kas tika īstenoti ārkārtas stāvokļa ietvaros, aizstās pasākumi, ko paredz prezidenta Emanuela Makrona pirmdien parakstītais jaunais pretterorisma likums.

foto: Ekrānuzņēmums
Policisti Parīzē pie Luvras ieejas.

"Solījums ir izpildīts - mēs pārtraucam ārkārtas stāvokli no 1.novembra, pastiprinot mūsu pilsoņu aizsardzību," tviterī paziņoja Makrons.

Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons pēc tam, kad Makrons parakstīja jauno likumu, norādīja, ka terorisma draudi joprojām ir augsti.

Terorista uzbrukums policistam pie Parīzes Dievmātes katedrāles

gallery icon
36

Kopš 2015.gada janvāra teroristu uzbrukumos Francijā nogalināti vairāk nekā 250 cilvēki. Par daudziem teroraktiem atbildību uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts".

Labējā spārna opozīcija kritizē Makronu par ārkārtas stāvokļa pārtraukšanu, jo terorisma draudi joprojām ir lieli. Taču jaunais likums ļauj varasiestādēm ierobežot to personu brīvību, kas tiek turētas aizdomās par saistību ar terorismu.

Piektdien vēlu vakarā Parīzi satricina koordinētu teroraktu virkne

gallery icon
41

Varasiestādes varēs arī slēgt lūgšanu vietas, kurās tiek popularizētas ekstrēmas idejas. Paredzēts, ka šīs pilnvaras automātiski beigsies 2020.gadā.

Rīdzinieka Aigara foto: Parīze 14.novembrī pēc teroraktiem

Tā izskatās Parīzes centrā dienā pēc traģiskajiem teroraktiem.

gallery icon
59
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās