foto: Ekrānuzņēmums
Jautājumi un neskaidrības Maskavā notriektā ceļu policista lietā
Pasaulē
2017. gada 29. septembris, 12:20

Jautājumi un neskaidrības Maskavā notriektā ceļu policista lietā

Kasjauns.lv

Luksusa auto brauca pa sadalošo joslu un burtiski ietriecās ceļu policistā. Pēc negadījumi mediji sāka runāt par to, ka šoferis bijis saistīts ar drošības amatpersonām, jo automašīnai bijis specializēts numurs "AMP". Autovadītāju no negadījuma vietas aizveda ar auto, kurai bijis tieši tāds pats specializēts numurs, turklāt notikuma vietā ieradās ne tikai daudzas ceļu policijas ekipāžas, bet arī augsta līmeņa pārstāvji no tiesībsargājošām institūcijām.

S-klases "Mercedes" automašīna 25. septembra vakarā Maskavas centrā ap 22:30 nāvējoši notrieca ceļu policistu. Uzreiz pēc notikušā parādījās informācija, ka automašīna ar specializēto numuru "AMP97" pa sadalošo joslu braukusi ar ātrumu 120 km/h. Avārijas brīdi fiksēja novērošanas kameras un vairāku garāmbraucošu automašīnu video reģistratori.

Kad garāmbraucošie mediķi pieskrēja pie cietušā policista, viņš jau bija miris. Pēc avārijas autovadītājs uzreiz ar lupatiņu aizsedza numurzīmes, bet garāmgājēji jau bija pamanījušies to nofotografēt. Traģēdijas aculiecinieki paziņoja, ka automašīnas numurs bijis - "A896MP97"

Zinātāji stāsta, ka šādas numurzīmes piešķirtas Krievijas Federālajam drošības dienestam. To apstiprina arī ziņu aģentūru “TASS” un “Interfax” avoti. Pēdējo 8 gadu laikā numurzīme "A896MP97" tikusi manīta kā minimums uz 4 dažādām automašīnām: GAZ 31105, Volkswagen Passat B5, E-klases un S-klases "Mercedes".

Bojāgājušais bijis 32 gadus vecais virsleitnants Sergejs Gračevs. Mirušajm bijusi sieva un divi nepilngadīgi bērni. Maskavas ceļu policija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā ģimenei un tuviniekiem. Gračeva ģimenei tiks nodrošināta visa nepieciešamā palīdzība.

Pie Krievijas Federālās drošības dienesta auto stūres bijis iestādes ierēdnis, bet pasažieri salonā neesot bijuši.

Maskavas policijas arodbiedrības vadītājs Mihails Paškins stāsta, ka nelaimes gadījums, kurā gāja bojā Gračevs raisa daudz jautājumu otrajam ceļu policijas ekipāžas dalībniekam. Viņu satrauc, ka nekur tuvumā nebija bojāgājušā pārinieks un patruļmašīna. Arodbiedrības vadītājs pieļāva, ka Gračevs notikuma vietā nosūtīts, lai nodrošinātu kādu "īpašas mašīnas maršrutu", kas viņu arī notrieca.

foto: Publicitātes
Bojāgājušais 32 gadus vecais virsleitnants Sergejs Gračevs, kuram bija sieva un divi nepilngadīgi bērni.

"Pa sadalošo joslu var braukt jebkurš specializētais transports: policija, ugunsdzēsēji, ātrā palīdzība un federālās drošības dienesti. Es nesaprotu, kāpēc tur tika nosūtīts 2. īpašā bataljona virsleitnants", teica Paškins.

Arodbiedrības vadītājs arī teica, ka nesaprot, kā tieši jaunais policists nodrošinājis īpašo maršrutu. Kur tobrīd bijuši Federālās drošības dienesta darbinieki, ar kuriem kopā vajadzēja uzraudzīt šo transporta kustību.

"Kā tieši viņam bija jānodrošina ceļš?" jautājošs bija Paškins.
Paškins skaidro, ka patruļas virsniekam tur vakara laikā nevajadzēja būt vienam.

Viņš piebilda: "Ja "Mercedes" brauca bez skaņas signāla, tad 100% vainīgs ir transportlīdzekļa vadītājs."

Oficiāli nav nekādu ziņu par krimināllietas ierosināšanu pret autovadītāju, bet "Interfax" ziņo, ka to izskatīs militārā tiesa.

Federālais drošības dienests notikušo nav komentējis.

Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka tiek veikta pārbaude.