foto: REUTERS
Makrons un Tramps kopīgi atzīmējuši Bastīlijas dienu
Francijas prezidents Emanuels Makrons un ASV prezidents Donalds Tramps ar savām dzīvesbiedrenēm.
Pasaulē
2017. gada 15. jūlijs, 13:17

Makrons un Tramps kopīgi atzīmējuši Bastīlijas dienu

LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons un ASV prezidents Donalds Tramps piektdien kopīgi atzīmēja Francijas nacionālos svētkus Bastīlijas dienu, Parīzē vērojot armijas parādi, kas iepriecināja Trampu un parādīja sirsnīgu attiecību izveidošanos starp abiem politiķiem.

Makrons un Tramps atzīmē Francijas nacionālos svētkus - Bastīlijas dienu

Francijas prezidents Emanuels Makrons un ASV prezidents Donalds Tramps piektdien kopīgi atzīmēja Francijas nacionālos svētkus Bastīlijas dienu, Parīzē vērojot armijas ...

gallery icon
43

Dienai tomēr bija arī sēru pieskaņa, jo pērn Bastīlijas dienā džihādistu terorists nogalināja 86 cilvēkus Nicā, kur Makrons piektdien vadīja upuru piemiņas pasākumus pēc Parīzes ceremonijām.


Tramps bija Makrona goda viesis svētku pasākumos Parīzē, jo šogad aprit arī 100 gadi kopš ASV iesaistīšanās Pirmajā pasaules karā.

foto: REUTERS
Francijas prezidents Emanuels Makrons un ASV prezidents Donalds Tramps ar savām dzīvesbiedrenēm.


Armijas parādē piedalījās Francijas un ASV karavīri, maršējot pa Elizejas laukiem, un tajā tradicionāli lidoja Francijas iznīcinātāji, kuriem šogad sekoja ASV augstākās pilotāžas komanda un divi iznīcinātāji F-22.


"Mūs nekas nenošķirs," sacīja 39 gadus Makrons no svētku tribīnes, piebilstot, ka Trampa atrašanās viņam blakus ir "draudzības zīme caur mūžiem" starp abām valstīm.


"Šodien abas mūsu valstis ir [..] vienotākas nekā jebkad agrāk," teica 71 gadu vecais Tramps paziņojumā, kuru Baltais nams izplatīja pēc viņa aizbraukšanas no Francijas.


Makrons no Parīzes aizlidoja uz terorakta upuru piemiņas pasākumiem Nicā.