foto: AFP
Sirdi plosoši aculiecinieku stāsti no Londonas: "Mans bērniņš, mans bērniņš! Man jāizglābj bērniņš..."
Mājas iedzīvotāja, kurai pazudis radinieks.
Pasaulē
2017. gada 14. jūnijs, 13:12

Sirdi plosoši aculiecinieku stāsti no Londonas: "Mans bērniņš, mans bērniņš! Man jāizglābj bērniņš..."

Kasjauns.lv

Aculiecinieki Londonā, kur deg daudzdzīvokļu augstceltne, stāsta, kā cilvēki notikuma vietā glābj savus bērnus. Kāda māte savu mazuli nometusi no 9. vai 10. stāva un kāds no lejā stāvošajiem viņu noķēra. 

Agrs rīts Londonā pie degošā torņa

gallery icon
26

Aculieciniece Samira Lamrani stāsta: "Cilvēki sāka parādīties pie logiem, drudžaini dauzot un skrienot. Kāda sieviete žestikulēja, ka grasās nomest savu bērnu un vai kāds nevar viņu noķert." Par laimi, kādam vīrietim tas izdevās un bērns tika glābts. 

"Es redzēju cilvēkus no visām pusēm, kliedzot pēc palīdzības. Mēs mēģinājām viņus pārliecināt, sakot, ka esam izdarījuši visu, kas ir mūsu spēkos, zvanījuši 999 [glābšanas tālrunis], bet viņu sejās bija redzama nāve. Manas meitas draugs stāstīja, ka viens no pieaugušajiem uztaisīja tādu kā izpletni un centās mīkstināt triecienu, lecot āra pa logu," stāsta aculieciniece.

Vēl kāda cita iedzīvotāja vārdā Zāra teica, ka redzēja, kā sieviete no piektā vai sestā stāva izmet aptuveni 5 gadus veco dēlu, kurš, visticamāk, ir izglābts. "Domāju, viņš guva vien sasitumus un lūzumus," sacīja Zāra. 

Londona šokā pēc postošā ugunsgrēka augstceltnē

Ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlies vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm "Grenfell Tower", gājuši bojā vismaz seši cilvēki un 50 ...

gallery icon
33

Viņa stāsta: "Tur bija vēl kāda sieviete, kura kliedza: "Mans bērniņš, mans bērniņš, man jātiek ārā, man jāizglābj mans bērniņš." Bet mēs tikai skatījāmies augšup. Mēs neko nevarējām darīt. Nebija nekas, ko mēs varētu iesākt."

Jau vēstīts, ka ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlās "Grenfell Tower", gājuši bojā vairāki cilvēki un vismaz 50 nogādāti slimnīcās, liecina Londonas avārijas dienestu sniegtā informācija.

Londonas mērs Sadiks Hans sacīja, ka ugunsgrēka kulminācijas laikā ugunsdzēsējiem izdevies piekļūt tikai pirmajiem 12 no 24 stāviem.

"Grenfell Tower" atrodas aptuveni 120 dzīvokļi, un aculiecinieki ziņoja, ka pie degošās ēkas augšējo stāvu logiem redzējuši cilvēkus un dzirdējuši saucienus pēc palīdzības.

Ugunsgrēks "Grenfell Tower" augstceltnē

Vienā no Londonas augstceltnēm naktī uz trešdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, kura apdzēšanā iesaistīti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

gallery icon
48

Hans sacīja, ka vairāki no cilvēkiem, kuru atrašanās vieta nav zināma, varētu būt patvērušies pie kaimiņiem vai draugiem. Taču kamēr nav noskaidrots, kas ar viņiem noticis, pastāv iespēja, ka viņi varētu būt gājuši bojā ugunsgrēkā. 
 

Tēmas