foto: REUTERS
Šausmas Londonā: māte ar 6 bērniem bēg no liesmām; lejā secina, ka pa ceļam 2 pazuduši
Mājas iedzīvotāji, kuriem izdevās veiksmīgi izkļūt no ēkas.
Pasaulē
2017. gada 14. jūnijs, 12:18

Šausmas Londonā: māte ar 6 bērniem bēg no liesmām; lejā secina, ka pa ceļam 2 pazuduši

Kasjauns.lv

Pēc šausmu pilnas nakts Londonā, kur milzu liesmas burtiski aprija 27 stāvu augstceltni, medijos izskan pirmie aculiecinieku stāsti - daži piedzīvojuši veiksmīgu izglābšanos, bet dažus liktenis pasaudzējis mazāk. 

Agrs rīts Londonā pie degošā torņa

gallery icon
26

Britu mediji vēstī par kādu sievieti, kura no ēkas 21. stāva centās bēgt ārā kopā ar saviem sešiem bērniem. Ceļā līdz pirmajam stāvam divi bērni pazuda. 

Tikmēr kāda vietējā iedzīvotāja Tamāra stāstījusi, ka viņas māte piezvanījusi naktī un stāstījusi par ugunsgrēku kaut kur ārā. "Brīdī, kad es ierados, visa ēkas labā puse bija liesmās," viņa stāstīja. 

Viņa stāsta, ka notikuma vietā dzirdēja palīgā saucienus, tāpēc kopā ar brāli un vēl dažiem cilvēkiem skrēja tur, kur varēja pieskriet. Cilvēki esot metuši savus bērnus un lūguši viņus glābt.

"Ugunsdzēsēji, mediķi un policija neko nevarēja izdarīt, viņi nevarēja iekļūt iekšā, viņi tikai teica palikt savās vietās, jo viņi nāks un izcels viņus. Bet situācija ātri saasinājās un viņi [glābēji] nevarēja tikt atpakaļ, lai viņus [cietušos] izceltu," stāsta aculiecinieki. 

Ugunsgrēks "Grenfell Tower" augstceltnē

Vienā no Londonas augstceltnēm naktī uz trešdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, kura apdzēšanā iesaistīti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

gallery icon
48

"Vēl 15 minūšu laikā visa ēka jau bija liesmās un aizvien logos varēja redzēt cilvēkus, kuri sauca pēc palīdzības. Mēs redzējām, kā uguns ieiet viņu mājās un pārņem pēdējo neskarto istabu."

Brīvprātīgā medmāsa Simone Viljamsa tikmēr stāsta, ka notikuma vietā sastapta māte, kuras pazaudēja savus bērnus, kamēr centās evakuēties.

Vēl kāda aculieciniece vārdā Samira sacīja, ka situācija attīstījās ļoti ātri. Ap pusnakti liesma bija pārņēmusi tikai trešo stāvu, taču drīz vien liesmas jau bija pārņēmušas visu augstceltni. "Es domāju visi jutās bezpalīdzīgi, jo neviens nevarēja viņus sasniegt. Visi bija ļoti nobijušies un viņi nezināja, ko darīt. Bija ļoti skumji tajā noraudzīties. Tie visi cilvēki ir tie, ar kuriem mēs esam uzauguši kopā, un cilvēki, kurus mēs redzam katru dienu, mūsu kaimiņi," viņa sacīja. 

Šobrīd jaunākās ziņas liecina, ka ugunsdzēsējiem ir droši doties iekšā ēkā. 

Jau vēstīts, ka naktī uz trešdienu vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm izcēlies ugunsgrēks, kā rezultāta gājuši bojā vairāki cilvēki un vismaz 50 nogādāti slimnīcās, paziņojuši Londonas avārijas dienesti.

Londonas ugunsdzēsības dienesta priekšniece Denija Kotone paziņoja, ka miruši vairāki cilvēki, bet precīzu skaitu vēl nevarēja nosaukt.

Kā ziņots, īsi pēc pusnakts (ap plkst.2.00 pēc Latvijas laika) 24 stāvu augstajā "Grenfell Tower" Londonas ziemeļrietumos izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanā iesaistītas 45 ugunsdzēsēju automašīnas un 200 ugunsdzēsēju.

Londona šokā pēc postošā ugunsgrēka augstceltnē

Ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlies vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm "Grenfell Tower", gājuši bojā vismaz seši cilvēki un 50 ...

gallery icon
33

"Grenfell Tower" atrodas aptuveni 120 dzīvokļi, un aculiecinieki ziņo, ka pie degošās ēkas augšējo stāvu logiem redzējuši cilvēkus un dzirdējuši saucienus pēc palīdzības.

Kotone norādīja, ka savas 29 gadus ilgās ugunsdzēsējas karjeras laikā nekad nav redzējusi tik plašu ugunsgrēku.
 
 

Tēmas