foto: PM/SCANPIX BALTICS
Vīrietis, kurš nogalināja Igaunijas noziedzīgās pasaules līderi Tarankovu, sēdēs 9,5 gadus
Jurijs Vorobejs.
Pasaulē
2017. gada 28. aprīlis, 23:02

Vīrietis, kurš nogalināja Igaunijas noziedzīgās pasaules līderi Tarankovu, sēdēs 9,5 gadus

LETA

Pērnavas apriņķa tiesa piektdien piespriedusi deviņu ar pusi gadu cietumsodu Jurijam Vorobejam, kurš atzīts par vainīgu Igaunijas noziedzīgās pasaules līdera Nikolaja Tarankova slepkavībā.

Tiesa 36 gadus veco apsūdzēto atzina par vainīgu slepkavībā ar iepriekšēju nodomu. Tāpat viņš notiesāts par nelikumīgu šaujamieroča un tā nakts redzamības aprīkojuma glabāšanu. Vorobejs savu vainu pilnībā atzina.

Apsūdzētais tiesā stāstīja, ka uzzinājis par Tarankova draudiem, kas likuši viņam saprast, ka Tarankovs varētu organizēt viņa slepkavību, tādēļ nolēmis pats nogalināt Tarankovu. Tiesa noskaidroja, ka slepkavības veikšanai Vorobejs nelikumīgi iegādājās ieroci un izpētīja plānoto slepkavības vietu. Lai pārliecinātos par Tarankova nāvi, slepkava pēdējo lodi raidīja upurim galvā.

Lai gan Vorobejam ir ieroča nēsāšanas atļauja, konkrētajam ierocim, ar kuru izdarīta slepkavība, tādas nebija. No drauga viņš aizņēmies nakts redzamības aprīkojumu, kas paredzēts medībām, tādējādi pārkāpjot Igaunijas likumus par ieroču glabāšanu.

Spriedumā ņemti vērā vainu mīkstinoši apstākļi - saņemtie draudi un vainas atzīšana.

Apsūdzībā teikts, ka Tarankovs ar septiņiem šāvieniem tika nogalināts pērn 13.septembrī Lēnes apriņķa Saunjas ciemā. Vorobejs uzglūnēja Tarankovam caur niedrēm netālu no nozieguma vietas, kad upuris devās makšķerēt. Pēc slepkavības Vorobejs pameta nozieguma vietu, bet drīz atgriezās, jo bija pazaudējis cepuri. Tad arī viņš paslēpa Tarankova līķi mašīnas bagāžas nodalījumā. Dodoties prom, vīrietis netālu apraka slepkavības ieroci. Vēlāk viņš labprātīgi policijas darbiniekiem parādīja vietu, kur paslēpts ierocis.

Vorobejam ar tiesas lēmumu ir jāsedz tiesvedības izdevumi 6904 eiro apmērā.

Tallinas apgabaltiesā apelācijas sūdzību var iesniegt 15 dienu laikā.

Tiek uzskatīts, ka 63 gadus vecais Tarankovs kopš pagājušā gadsimta 90.gadiem vadīja Igaunijas organizēto noziedzību un tās jumta organizāciju.

Tēmas