Venecuēla aizliedz "Coca-Cola Zero" tirgošanu
2009. gada 11. jūnijs, 11:39

Venecuēla aizliedz "Coca-Cola Zero" tirgošanu

Jauns.lv

Valdība tādejādi vēlas pasargāt venecuēliešu veselību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Venecuēlas valdība likusi ASV atspirdzinošo dzērienu ražotājam "Coca-Cola Co." valstī pārtraukt dzēriena "Coca-Cola Zero" tirgošanu, šādu lēmumu skaidrojot ar veselības riskiem, teikts trešdien publiskotajā valdības paziņojumā.

Venecuēlas veselības ministrs Hesuss Mantila norādīja, ka dzērienu "Coca-Cola Zero" valstī vairs nedrīkst pārdot un tā krājumi ir jāaizvāc no veikalu plauktiem.

"Produktu ir nepieciešams izņemt no cirkulācijas, lai pasargātu venecuēliešu veselību," sacīja ministrs.

Taču viņš neprecizēja, kādu risku "Coca-Cola Zero" valsts iedzīvotājiem rada.

Dzēriens "Coca-Cola Zero" pārdošanā Venecuēlā nonāca aprīlī, un Meksikā bāzētais "Coca-Cola" produktu ražotājs "Coca-Cola Femsa" tajā laikā ziņoja, ka zemo kaloriju dzērienu tirgus daļu plāno palielināt par 200%.

Ne "Coca-Cola", ne "Coca-Cola Femsa" komentārus par Venecuēlas valdības lēmumu pagaidām nesniedz.

Lai arī Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa vadītā valdība ir noskaņota pret kapitālismu un patērnieciskumu, valstī vēl joprojām saglabājas viena no Latīņamerikas visamerikanizētākām kultūrām, iedzīvotājiem jūsmojot par ASV ātrās apkalpošanas ēstuvēm, iepirkšanās centriem un beisbolu.

Tajā pašā laikā Čavesa valdība šogad nacionalizējusi ASV pārtikas kompānijai "Cargill" piederošās rīsu un makaronu rūpnīcas, kā arī draudējusi vērsties pret ASV farmācijas uzņēmumu "Pfizer Inc.".

LETA REUTERS