Tā „Vienotā Krievija”  šmaucās pašvaldību vēlēšanās
Pasaulē
2009. gada 20. oktobris, 19:58

Tā „Vienotā Krievija” šmaucās pašvaldību vēlēšanās

Jauns.lv

Viena liela šmaukšanās – tieši tā 11. oktobrī Krievijā notikušās pašvaldību vēlēšanas vērtē daudzi analītiķi. Tajās uzvarēja Kremļa partija „Vienotā Krievija”, kas kļuva par līderi praktiski visos Krievijas reģionos.

Jau vēlēšanu sākumā šī partija saņēma komunistu un partijas "Jabloko" kritiku par plašiem pārkāpumiem. Maskavas pilsētas domes vēlēšanās „Vienotā Krievija” ieguva 66% vēlētāju atbalstu un 32 no 35 deputātu mandātiem, nostiprinot mēra Jurija Lužkova pozīciju. Arī opozīcijas līderis, bijušais vicepremjers Boriss Ņemcovs aicināja vēlētājus boikotēt vēlēšanas. "Šīs vēlēšanas ir nelikumīgas. Tās nav nekas cits kā farss," viņš teica. Opozīcijas partijas "Jabloko" aktīvisti novēroja masveidīgu vēlētāju balsošanu iecirkņos, kas neatbilst viņu dzīvesvietai. Tradicionālais krāpšanās veids – biļetenu viltošana – sita augstu vilni.

Video

Rostovas apgabala pilsētas Azovas vēlēšanu iecirknī nofilmēts mēģinājums pievienot 300 viltotu biļetenu, un, protams, tie visi PAR līdzšinējo mēru no partijas „Vienotā Krievija”. Video diezgan skaļš un trokšņains, bet tas ataino vēlēšanu norisi daudzos Krievijas vēlēšanu iecirkņos.