Dīvaināko darba vakanču tops
Pasaulē
2009. gada 6. novembris, 04:33

Dīvaināko darba vakanču tops

Jauns.lv

Pašreizējā situācijā, kad labas vakances vienkāršajiem cilvēkiem kļuvušas par visai ekskluzīvu prieku, interesanti ir apskatīt dažus veiksmes stāstus. Strādāt par pludmales apskatītāju, ūdens atrakciju testētāju vai saldumu degustētāju un vēl par to saņemt labu naudu ir daudzu ļaužu sapnis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pludmales apskatītājs

34 gadīgais Bens Southals dabūjis darbu, apsteidzot 35 000 konkurentu. Tagad viņam nākas daudz peldēt, pastaigāties un baudīt Hamiltonas salas skaistumu. Līgums ar Benu parakstīts uz pusgadu, par darbu viņš saņems vairāk nekā 110 tūkstošus dolāru. Par dzīvošanu lielā villā ar trim guļamistabām un baseinu viņam nav jāmaksā. Lai iegūtu šo darbu, Benam bija jāpierāda, ka viņš prot labi peldēt un atpūsties. Galvenais šī darba pienākums – rakstīt fotoblogu par salā pavadīto laiku.

Gultas testētājs

Birmingemas Universitātes studente 22 gadīgā Rozina Madigana strādā savu sapņu darbu. Tagad viņa mierīgi darba laikā var gulēt, saņemot par to naudu – tūkstoš mārciņu. Protams, samaksa nav ārprātīgi liela, bet, ņemot vērā, ka vienīgais, kas meitenei jādara, ir jāguļ uz dārgām gultām un savus iespaidus jāapraksta blogā, tad šis darbiņš patiešām nav zemē metams. Gultas tiek ražotas viesnīcu tīklam „Savoy”. Kompānijas ģenerāldirektors nolēma, ka šāda veida gultas testēšana ir pats objektīvākais veids, kā noteikt kvalitāti. Iespējams, ka lielāku ažiotāžu izraisītu, ja gultas pārbaudītu iemīlējušies pāri, bet tas jau ir cits stāsts.

Ūdens atrakciju testētājs

Jācer, ka biroju darbinieki nesaskums… Tommijs Linčs no Liverpūles šī gada laikā nobraucis 40 000 kilometru, testējot ūdens atrakciju caurules pasaules līmeņa akvaparkos. Tommijs strādā korporācijā First Choise, kas projektē ūdens atrakciju parkus. Viņa pienākums ir pārbaudīt atrakciju ātrumu, ērtumu un drošību.  Piemēram 2008. gadā viņš pozitīvi novērtēja ūdens atrakciju stāvokli Kanāriju salās, Ēģiptē, Turcijā, Kiprā, Meksikā un citās eksotiskās vietās.

Vīnu degustētājs – blogeris

Iedomājieties, ka esat pašā Sonomas sirdī (Kalifornijā). Kaimiņos jūsu mājīgajā mītnē atrodas simtiem vīndaru, kurus jums ir „jāapstaigā” , noskaidrojot vīna gatavošanas procesu un nogaršojot to. Pēc tam savas pārdomas un iespaidus jāparaksta tviterī. Par to maksā 10 000 dolāru mēnesī!!! Neticat, ka kas tāds vispār ir iespējams? Tieši tā sev iztikai pelna Hardijs Vallas, kurš pieteicās Murphy-Goode Winery izsludinātajā konkursā. Lai piedalītos šajā konkursā, vajadzēja vienkārši aizsūtīt video ar detalizētu izklāstu, kāpēc tieši jūs esat piemērots šim darbam un, ko jūs no tā sagaidāt.

Saldumu degustētājs

Šī profesija noteikti ir ikviena bērna un daudzu pieaugušo sapnis. Harijs Vilšers, divpadsmit gadīgs skolēns, uzskata, ka viņa sapnis ir piepildījies – viņš strādā par saldumu degustētāju vienā no Anglijas fabrikām „Sweet”. Viņa pienākumos ietilpst nogaršot visus jaunos izstrādājumus pirms tie tiek laisti apgrozībā. Lai iegūtu šo darbu, Harijs piedalījās konkursā, kur pēc degustācijas seansa vajadzēja aprakstīts savas sajūtas. Par darbu viņš saņem diezgan labu algu, viņam ir sava vizītkarte un iespēja turpināt darbu korporācijā pēc tam, kad būs sasniegta pilngadība. Grūti pateikt, vai tas ir labākais darbs, bet pats saldākais gan.

WOW testētājs

Tie, kas nezina, par ko ir runa, šo punktu nesapratīs, jo tas attiecas tikai uz tiem, kas mīl datorspēli World of Warcraft. Testēt spēli un vēl par to saņemt naudu ir daudzu miljonu fanu sapnis. Šai vakancei konkurss vēl nav beidzies. Augstu tiek vērtētas angļu valodas zināšanas (būs jāmeklē kļūdas tulkojumā un citas spēles nepilnības). Darba vieta piedāvā ne tikai oficiālu algu, bet arī virkni citu bonusu. Viena no galvenajām prasībām pretendentam – ik dienas nepieciešams spēlēt WoW vismaz četras stundas.

Google Maps fotogrāfs

Pazīstamā meklētāja reģionālā pārstāvniecība pieņēmusi darbā divus jauniešus, kuru darbs paredz ar speciālu velosipēdu, kuram uzstādītas īpašas Google Maps videokameras, braukt pa tiem Francijas ceļiem, kur automašīnai nav iespējams izbraukt. Šie „nākotnes” velosipēdi aprīkoti GPS sistēmu, deviņām videokamerām, datoru un ģeneratoru. Tagad sistēmā Google's Street View Maps pakāpeniski sāk parādīties šaurākās Francijas ieliņas un mazās kaķu taciņas.

kasjauns.lv

Tēmas