Pasaulē
2009. gada 14. novembris, 19:50

Baltkrievija neizsniedz vīzu Lietuvas deputātam

Jauns.lv

Baltkrievija atteikusies izsniegt vīzu Lietuvas Seima deputātam, kurš plānojis apmeklēt opozīcijas rīkotu pasākumu Minskā.

 Valdošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" deputāts Emanuelis Zingeris aģentūrai BNS pastāstīja, ka sestdien notiekošajā opozīcijas forumā viņam bijis paredzēts nolasīt Lietuvas parlamenta priekšsēdētājas Irēnas Degutienes apsveikumu. Forumu rīko Aleksandrs Miļinkevičs, kurš iepriekšējās prezidenta vēlēšanās 2006.gadā bija vairāku Baltkrievijas opozīcijas spēku kopīgais kandidāts.

Zingeris, kurš ir Seima Ārlietu komitejas loceklis, teica, ka esot iesniedzis pieteikumu Baltkrievijas vīzai otrdien, taču neesot saņēmis nekādu atbildi.

Lietuvas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Rolands Kačinsks aģentūrai BNS teica, ka Lietuvas ĀM ir pārsteigta par šādu Baltkrievijas rīcību, un ka tā "nesaskan arī īpaši ciešo [Lietuvas un Baltkrievijas] kaimiņattiecību garu".

Baltkrievija neizsniedza Zingerim vīzu arī 2007.gadā, kad viņš gribēja apmeklēt Baltkrievijas demokrātisko spēku kongresu Minskā.

Pēdējā laikā Baltkrievija cenšas uzlabot attiecības ar Eiropas Savienību. Septembrī Baltkrievijas autoritārais prezidents Aleksandrs Lukašenko darba vizītē Viļņā tikās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti.

BNS