Pasaulē
2009. gada 23. novembris, 14:07

Filipīnu dienvidos nolaupīti 30 cilvēki, 21 nogalināts

Jauns.lv

Apmēram 100 bruņotu vīriešu, kas tiek uzskatīti par kāda politiķa piekritējiem, pirmdien Filipīnu dienvidos nolaupīja 30 cilvēkus, lai neļautu šī politiķa sāncensim kandidēt vēlēšanās, un 21 no nolaupītajiem jau ir nogalināts, paziņoja armijas amatpersonas.

 Nolaupītie tika aizvesti uz kalnu rajonu Mindanao salas Magindanao provincē. Starp viņiem bija sieviete, kas plānoja pieteikt sava vīra kandidatūru provinces gubernatora vēlēšanām, divi juristi un vairāki vietējie žurnālisti.

"Mūsu armijas desantnieki ir sasnieguši rajonu, kur tika aizvestas automašīnas un nolaupītie .. Mēs esam atraduši 21 līķi. Mūsu vīri turpina pārmeklēt rajonu, lai atrastu pārējos," intervijā radio sacīja reģionālais armijas komandieris ģenerālmajors Alfredo Kaitons.

"Mūsu uzdevums ir atbrīvot visus šos cilvēkus un novērst vardarbības eskalāciju starp diviem konkurējošiem politiķiem," pirms tam paziņoja armijas preses sekretārs.

Filipīnās 2010.gada maijā ir paredzētas prezidenta, parlamenta un pašvaldību vēlēšanas. Kandidātu reģistrācija sākās pagājušajā nedēļā.

Vēlēšanu laikam Filipīnās parasti ir raksturīga bruņota vardarbība, sevišķi valsts dienvidos, kur drošības spēki cīnās pret islāmistu kaujiniekiem un komunistu partizāniem.

BNS