Pasaulē
2009. gada 16. decembris, 18:42

Venecuēla apstiprina banku reformu likumu

Jauns.lv

Venecuēlas Nacionālā asambleja otrdien apstiprināja banku reformu likumu, kas palielina valdības kontroli un noguldītāju drošību, kā arī paredz no jauna atvērt trīs no pēdējo nedēļu laikā slēgtajām astoņām bankām.

Apstiprinātais likums paredz, ka Venecuēlas valdības garantēto noguldījumu apjoms tiks palielināts no 10 000 bolivāru (2208 latiem) līdz 30 000 bolivāru (6624 latiem).

"Mēs garantējam 98% noguldītāju naudas, kas tika glabāta slēgtajās bankās, proti, "Banco Canarias" un "BanPro"," norādīja kongresmenis Rafiks Souki.

Analītiķi vēsta, ka banku reforma paredzēta, lai sniegtu atbalstu Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa centieniem uzlabot valsts finanšu stāvokli.

Čavess pēdējo nedēļu laikā ir slēdzis astoņas bankas, no kurām četras tikušas integrētas jaunā bankā "Banco Bicentenario".

Savukārt trim no slēgtajām bankām tiks atļauts atsākt darbību 21.decembrī.

Valsts oficiālais izdevums nesen ziņoja, ka šīs trīs bankas ir "Bolivar Banco", "Banco Confederado" un "Central Banco Universal".

Vairāk nekā 70% Venecuēlas banku sektora pieder privātbankām, taču valsts ir kļuvusi par galveno finanšu spēlētāju, maijā nacionalizējot Spānijas bankas "Banco Santander" filiāli "Banco de Venezuela".

LETA