Pasaulē
2009. gada 25. decembris, 15:24

Lietuvu nākamgad apmeklēs Merkele un Putins

Jauns.lv

Lietuvā nākamajā gadā gaidāmas Krievijas premjerministra Vladimira Putina un Vācijas kancleres Angelas Merkeles vizītes, kā arī citu Eiropas valstu valdību augsta ranga pārstāvju ierašanās, amatpersonām pulcējoties uz Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) samitu.

Kā pavēstīja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs Rolands Kačinsks, Lietuva kā pašreizējā BJVP prezidējošā valsts 2010.gada 1.jūnijā un 2.jūnijā rīkos organizācijas astoto samitu. Ielīgumi BJVP dalībvalstu valdību vadītājiem jau ir nosūtīti.

Starp valstu līderiem, kas uzaicināti uz sanāksmi, ir Vācijas kanclere Merkele, Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens, Polijas valdības vadītājs Donalds Tusks un Krievijas premjers Putins.

"Tradicionāli Baltijas jūras valstu samiti notiek katru otro gadu, un, tā kā Lietuva ir prezidējošā [valsts] kopš 2009.gada 1.jūlija un mūsu prezidentūra beidzas 30.jūnijā, mēs organizēsim šo sanāksmi," sacīja Kačinsks.

BJVP ir pārstāvētas Dānija, Igaunija, Īslande, Latvija, Lietuva, Krievija, Norvēģija, Polija, Somija, Vācija un Zviedrija, kā arī Eiropas Komisija. Novērotāja statuss organizācijā ir ASV, Baltkrievijai, Francijai, Itālijai, Lielbritānijai, Nīderlandei, Rumānijai, Slovākijai, Spānijai un Ukrainai.

LETA