"WikiLeaks": ASV rosinājušas Afganistānas stabilizācijā iesaistīt Bolivudas zvaigznes
Pasaulē
2010. gada 17. decembris, 12:14

"WikiLeaks": ASV rosinājušas Afganistānas stabilizācijā iesaistīt Bolivudas zvaigznes

Jauns.lv

ASV diplomāti ierosinājuši Afganistānas stabilizēšanas centienu ietvaros uz šo nemieru mākto zemi nosūtīt Bolivudas kinozvaigznes, teikts diplomātiskajā telegrammā, kas atklātībai piektdien nodota ar tīmekļa medija "WikiLeaks" starpniecību.

Populārie kinoaktieri varētu uzņemties būtisku lomu, palīdzot Afganistānā īstenot Indijas "maigo taktiku", teikts 2007.gada martā tapušajā slepenajā ASV dokumentā.

"Mēs saprotam, ka Bolivudas filmas Afganistānā ir ārkārtīgi populāras, tāpēc ieinteresētās Indijas slavenības varētu lūgt doties uz Afganistānu, lai tur palīdzētu vērst uzmanību uz sociālajiem jautājumiem," teikts telegrammā.

Afganistānā Bolivudas filmas regulāri tiek rādītas televīzijā, tiesa gan, ja kādos kadros filmas oriģinālā redzams aktrises kailais viduklis vai pārāk dziļš dekoltē, šīs ainas tiek retušētas. Populāri ir arī indiešu kinomūzikas ieraksti.

Idejai par Bolivdas zvaigžņu ciemošanos nav bijis lemts īstenoties. Šī iecere bija daļa no ASV plāna, kurā Indijai atvēlēta loma tā dēvētajā atbalsta programmā "Tauta tautai". Cita starpā, bijis paredzēts veikt "simboliskas" sportistu un uzņēmēju apmaiņas programmas.

LETA/Foto: Bulls Press