Šāvējs kliedzis: "Esmu vācietis, fuc**ng ārzemnieki!" Slaktiņš Minhenē nav islāmistiem piesienams
Viens no pagaidām sešiem zināmiem upuriem - cilvēka līķis pie iepirkšanās centra Minhenē.
Pasaulē
2016. gada 22. jūlijs, 23:17

Šāvējs kliedzis: "Esmu vācietis, fuc**ng ārzemnieki!" Slaktiņš Minhenē nav islāmistiem piesienams

Jauns.lv

Lai arī Vācijas policija paziņojusi, ka piektdien iepirkšanās centrā Minhenē notikusī apšaude, visticamāk, bijis teroristu uzbrukums, sociālajos tīklos pavīd aculiecinieku teiktais, ka šāvējs kliegdams uzsvēris savu valstspiederību Vācijai un, iespējams, nav bijis islāmistu terorists.

Aculiecinieki ziņo un viņu sekotāji frāzi atkārto - šāvējs pirms uguns atklāšanas esot teicis, ka ir vācietis un ka (aptuvenā tulkojumā) - "vajadzētu izdrāzt visus ārzemniekus". Tas bijis dzirdams skaidri un labā vācu valodā.

Ierasts, ka islāma teroristi, šaujot uz cilvēkiem, izkliedz Allāha vārdu.

Pagaidām joprojām nav skaidrības par notikušo, Minhenes centrs ir paralizēts, cilvēkiem lūgts neatstāt mājas. Minhenē šobrīd uzturas vairāki mūsējie, tostarp aktieris Gundars Āboliņš un reklāmists Reinis Traidās, bet Ārlietu ministrijai nav ziņu par to, ka cietušo vai bojāgājušo vidū būtu Latvijas pilsoņi. Latvijas valstspiederīgie Minhenē, kuriem ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tiek aicināti zvanīt uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26 337 711. Ar ĀM Konsulārās palīdzības nodaļu var sazināties arī, rakstot uz e-pasta adresi "palidziba@mfa.gov.lv".

Kasjauns.lv/Foto: AP/Reuters/AFP/Scanpix/EPA/LETA