Izmantojot vudū rituālus, sievietes spiestas nodarboties ar prostitūciju
Pasaulē
2011. gada 3. februāris, 15:18

Izmantojot vudū rituālus, sievietes spiestas nodarboties ar prostitūciju

Jauns.lv

Spānijas policija likvidējusi starptautisku noziedzīgu grupējumu, kas piespiedis nodarboties ar prostitūciju sievietes no Āfrikas, viņas regulāri piekaujot un iesaistot vudū rituālos, ceturtdien pavēstīja iekšlietu amatpersonas.

­

Policija dažādās Spānijas pilsētās arestējusi 17 aizdomās turamos, pēc tam kad viena no prostitūtām, kurai piešķirts aizsargājamas liecinieces statuss, sniegusi liecības par pieredzēto.

"Organizācija bija perfekti strukturēta ar sakariem vairākās Āfrikas valstīs, tādās kā Nigērija, Benina, Nigēra, Alžīrija un Maroka, kas tika likti lietā, pirms sievietes nonāca Spānijā," teikts policijas paziņojumā.

"Sievietes tika piespiestas nodarboties ar prostitūciju ielās, izmantojot vudū rituālus un viņas regulāri piekaujot, lai organizācijai atmaksātu "parādu", kas bija pieaudzis līdz 50 000 eiro (35 000 latu)," teikts policijas paziņojumā.

Bandai arī izvirzītas apsūdzības, ka tā upuriem izsniegusi identitātes dokumentus, piemēram, Nigērijas pases.

Viņi arī zaguši kredītkaršu numurus, uzlaužot tīmekļa mājaslapas, un tad šos datus izmantojuši, iepērkoties interneta veikalos ASV, un iegūtās preces atkal pārdevuši tālāk, gūstot lielu peļņu, apliecināja policijā.

Spānijas policija jau iepriekš izmeklējusi vairākas lietas, kad bandīti, biedējot sievietes ar vudū lāstiem, piespieduši viņas nodarboties ar prostitūciju.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Bulls Press

­