Pasaulē
2011. gada 26. aprīlis, 20:35

Lukašenko: Minskas metro spridzinātāji darbojās patstāvīgi

Jauns.lv

Minskas terorakta izpildītājs un viņa līdzzinātāji darbojušies patstāvīgi un sprādzienam nekādu pasūtītāju nav bijis - nedz politiskajās, nedz kriminālajās aprindās, otrdien apliecināja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

"Tā ir mūsu laime, ka nekādas sistēmas šeit nav. Mēs pagaidām vēl neesam atklājuši, ka aiz viņa muguras vēl kāds stāvētu," apmeklējot Gomeļas apgabalu, žurnālistiem sacīja valsts galva.

"Līdz šim man ne izmeklētāji, nedz operatīvie darbinieki nav ziņojuši, ka tā būtu bijusi sazvērnieku grupa, kas balstījusies uz kādiem spēkiem," atzina Lukašenko. "Nav informācijas, ka tam būtu bijis kāds dziļš pamats, kas meklējams kaut kur dziļi sabiedrībā - tāds kā nacionālais naids, reliģiskais, bandītu rēķinu kārtošana, krimināls norēķinās vai arī kāds īpašumus nav sadalījis. Pagaidām nekā tāda nav."

"Pat politiski, ko tur grēku slēpt, es arī domāju, ka viņiem kaut kur aiz muguras kāds stāv, līdz pat ārējiem kontaktiem - pagaidām neko tādu mēs neesam atklājuši," atzina prezidents. "Un es par to saku godīgi."

"Un visas liecības, lai arī cik mēs neiztaujātu tuvāko loku, liecina par to, ka tas ir unikāls cilvēks, kuram gandarījumu sagādā tas, ka viņš ir terorists," sacīja Lukašenko.

Pratināšanā aizturētais atzinies - viņš ņēmis ļaunā, ka varasiestādes 2008.gada Neatkarības dienā Minskā notikušo sprādzienu kvalificējušas par huligānismu, nevis teroraktu, norādīja prezidents.

"Es gribu būt terorists, es ieiešu vēsturē kā Baltkrievijas terorists," aizturētā vārdus žurnālistiem atstāstīja Lukašenko.

Sprādzienā 11.aprīļa vakarā Minskas metro stacijā "Oktjabrjskaja" dzīvību zaudēja 14 cilvēki, bet aptuveni 200 tika ievainoti.

LETA