Pasaulē
2011. gada 27. maijs, 16:52

Kadafi slēpjas slimnīcās, lai izvairītos no NATO uzlidojumiem

Jauns.lv

Lībijas diktators Muammars Kadafi, kurš aizvien vairāk bīstas no NATO spēku veiktajiem uzlidojumiem, bēguļo un slēpjas slimnīcās, atsaucoties uz britu izlūkdienestu informāciju, sacīja diplomātisks ziņu avots.

Šī informācija pārliecinājusi NATO dalībvalstis, kas piedalās Lībijas bombardēšanas kampaņā, ka ir pienācis īstais laiks pastiprināt spiedienu uz Kadafi, Francijas kūrortpilsētā Dovilā notiekošajā Lielā astoņnieka valstu (G8) apspriedē žurnālistiem sacīja diplomāts, kas vēlējās palikt anonīms.

"Pastāv liela vienprātība, ka skrūves jāpiegriež tagad, un daļēji pie šī secinājuma palīdzējuši nonākt mūsu izlūku ziņojumi no Lībijas," teica Eiropas diplomāts, kurš vēlējās palikt anonīms.

"Viena ļoti zīmīga lieta ir tāda, ka Kadafi acīmredzot pārvietojas no slimnīcas uz slimnīcu, katru nakti pavadot citā vietā, un viņa motivācija šķiet pavisam skaidra," diplomāts sacīja. "Viņš pārvietojas no vienas vietas, kuru mēs nebombardēsim, uz citu vietu, kuru mēs nebombardēsim," teica diplomāts.

Ziņu avots apliecināja, ka šī izlūkošanas informācija nāk no Lielbritānijas.

ASV, Francija un Lielbritānija noliegušas, ka NATO uzlidojumi ir vērsti konkrēti pret Kadafi, bet likušas saprast, ka, saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju, kas devusi atļauju lietot militāru spēku pret Lībijas valdošo režīmu, Kadafi nogalināšana nebūtu pretlikumīga.

Pēdējo nedēļu laikā NATO spēki veikuši vairākus uzlidojumus Kadafi rezidencei Lībijas galvaspilsētā Tripolē, un izlūkošanas informācija liecina, ka Lībijas ilggadējais diktators šobrīd bēguļo, sacīja diplomāts.

"Veidojas priekšstats, ka šis cilvēks ir paranojas pārņemts, bet režīms aizvien vairāk izjūt spiedienu un sāk brukt," teica ziņu avots.


BNS