Pasaulē
2011. gada 9. jūnijs, 12:47

Nokia tehnoloģiju vadītājs atkāpies stratēģijas dēļ

Jauns.lv

Somijas telekomunikāciju iekārtu ražotājfirmas "Nokia" tehnoloģiju vadītājs Ričards Grīns ir paņēmis atvaļinājumu un neatgriezīsies darbā, un viņa demisijas iemesls ir domstarpības par jaunu firmas stratēģiju, ceturtdien ziņoja laikraksts "Helsingin Sanomat".

"Divi neatkarīgi "Helsingin Sanomat" ziņu avoti saka, ka Grīns būs prom līdz gada beigām un viņa atgriešanās "Nokia" ir maz ticama," ziņoja laikraksts.

"Nokia" apstiprināja, ka Grīns "paņēmis atvaļinājumu personīga jautājuma risināšanai", bet nesniedza sīkākas ziņas vai viņa atgriešanās laiku.

Laikraksta neminētie ziņu avoti sacīja, ka Grīns nepiekrīt "Nokia" lēmumam atteikties no operētājsistēmas "Meego" plāniem, ar kuru tiktu nomainīta sistēma "Symbian" "Nokia" viedtālruņos.

"Nokia" vadītājs Stīvens Elops, kurš stājās amatā pagājušā gada septembrī un pirms tam bija ASV datorprogrammatūras kompānijas "Microsoft" vadošs darbinieks, februārī paziņoja par radikālu firmas pārstrukturēšanu. Tā ietver "Symbian" aizstāšanu "Nokia" viedtālruņos ar sistēmu "Microsoft Phone".

Grīns februārī kļuva par "Nokia" tehnoloģiju vadītāju, nomainot šajā amatā Alberto Torresu.


BNS