Atklājot G20 samitu, Ķīnas prezidents aicina neveidot tirdzniecības barjeras un veicināt inovācijas
Ķīnas prezidents Dji Dzjiņpins paspiež roku Kanādas premjeram Džastinam Trudo.
Pasaulē
2016. gada 4. septembris, 19:45

Atklājot G20 samitu, Ķīnas prezidents aicina neveidot tirdzniecības barjeras un veicināt inovācijas

Jauns.lv

Ķīnas prezidents Dji Dzjiņpins, svētdien šīs valsts pilsētā Handžou atklājot G20 divu dienu samitu, aicināja "lielā divdesmitnieka" dalībnieces neradīt tirdzniecības barjeras un veicināt inovācijas.

"Mums ir jāveido atklāta pasaules ekonomika," sacīja Sji, uzrunājot samita dalībniekus.

Viņš norādīja, ka ir nepieciešams vairāk inovāciju, lai veicinātu ekonomikas izaugsmi, kā arī jāveic reformas, lai uzlabotu finanšu un ekonomikas pārvaldību.

"G20 valstīm jāievēro apņemšanās izvairīties no jauniem protekcionistiskiem pasākumiem, jānostiprina sadarbība investīciju politikā un efektīvi jārīkojas, lai veicinātu tirdzniecības izaugsmi," piebilda Sji.

"Mēs ceram, ka Handžou samitā tiks izstrādāta recepte pasaules ekonomikai, kas aizvedīs to atpakaļ uz spēcīgas, līdzsvarotas, visaptverošas un ilgtspējīgas izaugsmes ceļa," uzsvēra Ķīnas prezidents.

Viņš arī mudināja samita dalībniekus "izvairīties no tukšām runām".

G20  tika izveidota 1999.gadā, lai pasaules ekonomikas smagsvari varētu apspriest finanšu un tautsaimniecības problēmas. Tajā ietilpst visas G7 valstis - ASV, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Lielbritānija  un Vācija -, kā arī Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Dienvidāfrikas Republika, Dienvidkoreja, Indija, Indonēzija, Krievija, Ķīna, Meksika, Saūda Arābija, Turcija un Eiropas Savienība.

Iepriekšējais G20 samits notika pagājušā gada novembrī Turcijas pilsētā Antaljā, bet nākamais samits paredzēts 2017.gada jūlijā Hamburgā, Vācijā.

AP/Foto: AP/LETA/Scanpix