Bravūrīgais Žirinovskis draud Baltijai un Polijai ar noslaucīšanu no zemes virsas
Žirinovskis: "Visus jautājumus par karu un mieru kopumā - bet pašlaik tos, kas saistīti ar Ukrainu - izlems viens cilvēks - Krievijas valsts vadītājs."
Pasaulē
2014. gada 11. augusts, 14:55

Bravūrīgais Žirinovskis draud Baltijai un Polijai ar noslaucīšanu no zemes virsas

Jauns.lv

Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes vicespīkers Vladimirs Žirinovskis televīzijas kanāla "Rossija 24" raidījumā izteicis draudus Latvijai, Lietuvai, Igaunijai un Polijai par vienlaidus bombardēšanu un pilnīgu iznīcināšanu, ja Eiropas Savienība (ES) un NATO turpinās savu politiku pret Krieviju.

"Visus jautājumus par karu un mieru kopumā - bet pašlaik tos, kas saistīti ar Ukrainu - izlems viens cilvēks - Krievijas valsts vadītājs," "Rossija 24" ēterā paziņoja Liberāldemokrātiskās partijas līderis.

Viņš norādīja, ka, lai arī kādus plānus nerakstītu NATO, ES, lai kādas direktīvas neparakstītu ASV prezidents Baraks Obama, nekam no tā visa nebūšot nekāda spēka.

"Lēmumus pieņems tikai viens cilvēks - Krievijas valsts vadītājs. Tā tas bija gan Pirmā pasaules kara laikā, kad galīgo lēmumu pieņēma Nikolajs II, gan Otrajā pasaules kara laikā - visus pareizos un galīgos lēmumus pieņēma Staļins. Tā tas ir arī tagad. Trešais pasaules karš - tas ir galvenais lēmums. Esmu pārliecināts, ka tas ir jau pieņemts. Tas tiks publiskots pakāpeniski, lai viņi saprastu: puiši, vai jums atkal ir vajadzīga nodegusi Eiropa? Eiropieši to nevēlas. Un kas paliks no Baltijas valstīm? Nekas taču nepaliks! Un tur stāv NATO lidmašīnas, pretraķešu aizsardzības sistēma ir Polijā," klāstīja ekscentriskais politiķis, kas jau iepriekš ir izcēlies ar pretrunīgiem paziņojumiem.

Krievijas Valsts domes vicespīkers izteica draudus par vienlaidus bombardēšanu Polijā un Baltijas valstīs, kā arī solīja, ka šīs valstis vispār tiks noslaucītas no zemes virsas.

"Baltijas valstis, Polija - tās vispār ir nolemtas. Tās tiks aizslaucītas. Tur nekā nebūs. Lai viņi - šo mazo pundurvalstiņu vadītāji - padomā, kā viņi sevi pakļauj sitienam! Tādēļ šeit, protams, ir Amerika - nekas tai nedraud, tā ir tālu, bet Austrumeiropas valstis pašas sevi, tā teikt, noliek pilnīgas iznīcināšanas draudu priekšā. Un vainīgas ir tikai tās pašas. Jo mēs nevaram pieļaut, ka no to teritorijas lidotu raķetes, lidmašīnas, kas vērstas uz Krieviju. Mums tās būs jāiznīcina pusstundu pirms pacelšanās. Bet, lai to izdarītu, mums būs jāveic vienlaidus bombardēšana, kas izslēdz to, ka paliek kaut viena palaišanas ierīce, kaut viena lidmašīna," klāstīja Žirinovskis.

"Tas nozīmē, ka Baltijas valstu nav, Polijas nav. Lai NATO steidzami lūdz sarunas ar mūsu ārlietu ministru. Tad mēs apstāsimies. Un tad mēs būsim spiesti viņus pārmācīt un vēlreiz viņiem sarīkot četrdesmit piektā gada maiju," turpināja Valsts domes deputāts.

Ukrainas Iekšlietu ministrija sākusi krimināllietu pret Krievijas  Komunistiskās partijas līderi Genadiju Zjuganovu un  Žirinovski  par separātistu finansēšanu.

Pērn septembrī nacionālistiski noskaņotais Žirinovskis pauda brīdinājumu Baltijas valstīm neatbalstīt Rietumvalstu plānotos militāros triecienus pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, pretējā gadījumā draudot ar to okupāciju vai pat iznīcināšanu.

Žirinovskis par Ukrainas nākotni - video:

Žirinovskis zvana Ukrainas iekšlietu ministram Arsēnijam Avakovam - video:

BNS/Foto: EPA/LETA