Pasaulē

Timošenko piekto reizi atsakās ierasties uz tiesas sēdi lietā par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas

Jauns.lv

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko pirmdien jau piekto reizi atteicās ierasties uz tiesas sēdi, kur tiek izskatīta lieta pret viņu saistībā ar apsūdzībām par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, zādzību un ienākumu ārvalstu valūtās slēpšanu laikā, kad viņa 90.gados vadīja enerģētikas uzņēmumu "United Energy Systems of Ukraine " (UESU), paziņoja Ukrainas sodu izpildes dienests.

Timošenko piekto reizi atsakās ierasties uz tiesas...

Dienests norādīja, ka svētdien apsūdzētā, kas jau izcieš cietumsodu citā lietā, uzrakstījusi iesniegumu, kurā paziņoja, ka negrasās ierasties uz pirmdien paredzēto tiesas sēdi. Iesniegums nodots tiesai.

Savā iesniegumā Timošenko neierašanos uz tiesas sēdi pamato ar Berlīnes klīnikas "Charite" vadītāja Karla Maksa Ainhoipla slēdzienu, kurā viņš sestdien pēc Timošenko izmeklēšanas Ukrainas  valsts dzelzceļa uzņēmuma "Ukrzaļizņica" centrālajā klīniskajā slimnīcā Harkovā norādīja, ka ieslodzīto nav vēlams transportēt, jo tas var kavēt veiksmīgu ārstēšanās procesu.

Kijevas Pečoras rajona tiesa pērn oktobrī atzina   Timošenko   par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu  un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu.

Eksperti norāda, ka tiesai UESU lietā ir jānosaka Timošenko drošības līdzeklis apcietinājums, kas varētu tikt piemērots, ja kasācijas tiesa attaisnos viņu tā dēvētajā gāzes lieta. Ja nebūs noteikts jauns drošības līdzeklis UESU lietā, Timošenko var nonākt brīvībā, eksperti skaidro iemeslus, kādēļ viņa neierodas uz tiesu.

Ukrainas  Augstākā specializētā civilo un krimināllietu tiesa otrdien izskatīs Timošenko kasācijas sūdzību par spriedumu tā dēvētajā gāzes lietā.

Rietumvalstis pauž viedokli, ka Timošenko, kas ir opozīcijas partijas "Tēvzeme" līdere, tiek vajāta politisku motīvu dēļ. Šādu viedokli pauž arī Timošenko, kas savu vainu neatzīst.