Bēgļi Lesbas salā tīšuprāt pielaiž uguni, lai izbēgtu no Morijas nometnes. VIDEO
No Morijas nometnes Lesbas salā izbēguši trīs līdz četri tūkstoši bēgļi.
Pasaulē
2016. gada 19. septembris, 23:19

Bēgļi Lesbas salā tīšuprāt pielaiž uguni, lai izbēgtu no Morijas nometnes. VIDEO

Jauns.lv

Tūkstošiem nelegālo imigrantu pirmdien izbēguši no nometnes Grieķijai piederošajā Lesbas salā, pirms tam tai acīmredzami apzināti pielaižot uguni, ziņo policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"No Morijas nometnes izbēguši trīs līdz četri tūkstoši migrantu," aģentūrai AFP pavēstīja kāds avots Grieķijas policijā, piebilstot, ka spēcīgais vējš apgrūtina liesmu apslāpēšanu.

Avots uzsvēra, ka "neapšaubāmi" uguns nometnei bija pielaista apzināti. Apmēram 150 nepilngadīgo migrantu tika evakuēti uz salā esošo bērnu aprūpes ciematu.

Šobrīd nav zināma, cik plašā teritorijā ir izplatījušās liesmas.

Šobrīd Grieķijā nelegāli ir ieradušies 60 000 migrantu, cerot nokļūt turīgajās Eiropas valstīs. Tie tomēr tur nevar nokļūt, jo vairākas tā sauktā Balkānu migrācijas maršruta valstis viņu ceļā ir noslēgušas savas robežas.

Cilvēktiesību aizstāvji ir atkārtoti kritizējuši apstākļus Grieķijas migrantu nometnēs, norādot, ka tās ir pārslogotas un cilvēki tajās dzīvo antisanitāros apstākļos. Situācija īpaši slikta ir Lesbas salā un vairākās citās salās Egejas jūrā. Migrantu centri Lesbas, Hijas, Kosas, Leras un Samas salās ir pārslogoti. Tie paredzēti 7450 cilvēku izvietošanai, taču šobrīd tajos atrodas jau 13 000 migrantu.

 

Morijas nometnē pirmdien pieauga spriedze, izplatoties baumām, ka nelegālos imigrantus masveidā sūtīs atpakaļ uz Turciju, vēstīja Grieķijas ziņu aģentūra ANA.

Kopš Eiropas Savienība (ES) pavasarī noslēdza ar Ankaru vienošanos par nelegālās imigrācijas apturēšanu, saruka to nelegālo imigrantu skaits, kas Grieķijā ierodas par jūru no Turcijas. Tomēr nesen nelegālo imigrantu ierašanās atkal ir pieaugusi.

Nelegālajiem imigrantiem, kuri izkāpj Grieķijai piederošajās Egejas jūras salās, nav atļauts doties uz valsts kontinentālo daļu. Viņiem ir jāgaida vairākus mēnešus, līdz tiks izskatīti viņu pieteikumi par patvēruma piešķiršanu. Imigrantus, kuru lūgumi tiek noraidīti, deportē atpakaļ uz Turciju.

   

LETA/Foto: Twitter