Pasaulē
2012. gada 7. oktobris, 11:49

Izraēla notriekusi neidentificētu bezpilota lidaparātu

Jauns.lv

Izraēlas Gaisa kara spēku iznīcinātāji notriekuši neidentificētu bezpilota lidaparātu, kas ielidojis valsts gaisa telpā no Vidusjūras puses, svētdien paziņojusi armijas pārstāve.

Pēc viņas teiktā, lidaparāts pamanīts virs jūras netālu no Gazas joslas, vēl iekams tas bija šķērsojis robežu.

Incidents noticis sestdienas rītā. Šobrīd karavīri pārmeklē neapdzīvoto apvidu Negevas tuksneša ziemeļdaļā, kur lidaparāts notriekts. Kā vēsta Izraēlas armijas radio, sprāgstvielas tajā nav atradušās.

Palestīniešu avoti ziņo, ka lidaparātu būvējuši kustības "Hamas" inženieri un tas palaists no Gazas joslas, lidojis virs Izraēlas apdzīvotajām vietām un militārajām bāzēm un nogāzies rajonā starp Hebronu un Jatu. Jāpiebilst, ka Gazas joslā sestdien norisinājās "Hamas" drošības spēku mācības.

Taču Izraēlas militārpersonas noraidījušas šādu informāciju, norādot, ka tiek izmeklēta cita versija, proti, lidaparātu palaiduši Libānas islāmistu kustības "Hezbollah" kaujinieki. Aģentūra "Ynet", nenorādot informācijas avotus, izteikusi pieņēmumu, ka tas būvēts Irānā un, iespējams, palaists un vadīts ar Irānas palīdzību.

"Šāda lidaparāta palaišanai tik tālā lidojumā nepieciešami tehnoloģiskie līdzekļi, kādu kustības "Hezbollah" rīcībā nav," norāda aģentūra.

2006.gada jūlijā Izraēla virs valsts teritoriālajiem ūdeņiem notrieca neapbruņotu bezpilota lidaparātu, ko bija palaidusi kustība "Hezbollah", bet gadu pirms tam cits "Hezbollah" lidaparāts pārlidoja Izraēlas ziemeļdaļu, bet netika notriekts.

BNS