Pasaulē

Timošenko pārtrauc badastreiku

Jauns.lv

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko, kas izcieš cietumsodu, piektdien beigusi 11 dienas ilgušo badastreiku, jo to lūguši protestētāji Kijevas Neatkarības laukumā, paziņoja viņas meita Jevgeņija Timošenko.

Timošenko pārtrauc badastreiku...

"Pēc Maidana lūguma, viņa beidz savu badastreiku," sacīja Jevgeņija Timošenko žurnālistiem Harkovā pēc tam, kad bija apmeklējusi savu māti slimnīcā.

"Vakar es biju Maidanā un viņi man iedeva aicinājumu, kurā viņa lūgta pārtraukt badastreiku. Kad es to viņai šodien nodevu, viņa teica, ka šodien, pēc tautas lūguma, viņa izbeigs badastreiku," pastāstīja ekspremjeres meita.

Viņa piebilda, ka arī "Eiropas līderi", kuru gan viņa konkrēti nenosauca, ir lūguši Timošenko izbeigt badastreiku.

Ekspremjere sāka badastreiku 25.novembrī, protestējot pret valdības lēmumu neparakstīt Ukrainas asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību. Šis valdības lēmums izraisīja plašas protesta akcijas Ukrainā.

Timošenko tika apcietināta 2011.gada 5.augustā saistībā ar tiesvedību par tā dēvēto gāzes lietu. 2011.gada 11.oktobrī Kijevas Pečoras rajona tiesa viņai piesprieda septiņu gadu cietumsodu par amata pilnvaru pārsniegšanu, 2009.gadā parakstot Ukrainas valstij neizdevīgus gāzes piegādes līgumus ar Krieviju. No 2011.gada beigām bijusī Ukrainas premjere sodu izcieš Kačanovas labošanas kolonijā Harkovā.

2012.gada 9.maijā  Timošenko pārveda uz slimnīcu Harkovā, jo viņa sūdzējās par hroniskām muguras sāpēm. Par viņas ārstēšanu atbildīgi ir Vācijas ārsti no Berlīnes klīnikas "Charite".

BNS