2022. gada 24. maijs, 06:48

VIDEO: ko ēd NATO valstu karavīri? Testējam astoņu dažādu valstu armiju pārtikas devas

Jauns.lv

Ko ēd karavīri lauka apstākļos? To, testējot astoņu valstu armiju, tostarp arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku, sausās pārtikas devas, skaidro žurnāla “9Vīri” redaktori Sandris Metuzāls un Aldis Miesnieks.

Raidījumā “9Vīri testē” militārās garšas eksperimentā tiek atvērtas un izgaršotas Itālijas, Polijas, Amerikas Savienoto Valstu, Spānijas, Slovēnijas, Slovākijas, Kanādas, kā arī Latvijas armijas pārtikas devas, kas ir domātas tikai militāristu lietošanai un veikalā nav nopērkamas.

foto: Publicitātes

“Par to, ka varējām pagaršot astoņu valstu armijas pārtikas devas, jāpateicas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem. Viņi ne tikai izsniedza mums izglītojošiem mērķiem mūsu armijas sauso pusdienu paciņu, bet arī noorganizēja pa pārtikas devai no to sabiedroto valstu kontingentiem, kas atrodas Latvijā,” stāsta Sandris Metuzāls.

foto: Publicitātes

Pievienotajā video skaties, kuru valstu armiju karavīriem ir iespēja mieloties ar sātīgākajām pusdienām, kas atrodams dažādu valstu, arī Latvijas, armijas pārtikas devu paku sastāvā, un kāds jaunums iekļauts mūsu karavīru ēdienkartē.