2021. gada 24. janvāris, 11:46

Profesionāls sacīkšu drona pilots Tomass Pētersons: "Vienās sacensībās sadauzīju 500 eiro vērtus dronus"

Marika Džule

Jauns.lv

"Vīru runa" Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā tiekas ar profesionālu sacīkšu drona pilotu Tomasu Pētersonu, kurš atklāj, kā hobiju pārvērt par ienesīgu nodarbošanos un cik bieži viņa droniem mēdz uzbrukt putni.

Tomass Pētersons ir profesionāls sacīkšu drona pilots,dažādu pasaules līmeņa sacīkšu uzvarētājs, pārstāv APEX Drone Racing komandu. Studē, filmē un montē videomateriālus, aizraujas ar freestyle slēpošanu, veikbordu un robotiku. Lasa autobiogrāfijas, piemēram, Fila Naita "Apavu vīrs. "Nike" radītāja memuāri". Tomass klausās indi roku, "Flume", "Odesza", cilvēkos visaugstāk vērtē mērķtiecību un kā visu laiku labāko filmu min Kristofera Nolana "Pirmsākums".

Žurnāla "9Vīri" sarunu seriāla "Vīru runa" 7. sērijā uzzini arī, kādēļ Tomass studē mehatroniku un industriālo robotiku, vai ar dronu var sasniegt 200 km/h ātrumu un kādas lielas naudas summas iespējams iegūt, uzvarot pasaules līmeņa sacīkstēs.

Izaicinājumā – abiem žurnālistiem tiek iespēja pašiem izmēģināt drona vadīšanu, apskatīt pasauli ar īpašām pilotam piemērotām brillēm. Vai jau pirmajā lidojumā tas sašķīdīs gabalos?

Atklāj Latvijas vīru personības kopā ar žurnāla "9Vīri" žurnālistiem Kārli Seržantu un Aldi Miesnieku sarunu seriālā "Vīru runa".