Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
9 komentāri
Sakārtot:
Jeremmy_
2. martā 07:40
Kopš kura laika kaut kādu šķībacu-vjetnamiešu pahļobka ir kļuvusi par mums otro iecienītāko??? Bulšic
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Imants Strads
2. martā 10:38
Jā, par pho dzirdu pirmo reizi, kā arī par to, ka tā iecienīta latviešu vēderiem. Harčo un Gaspačo ir krietni zināmākas, bet raksta autoram cits skata punkts. Ja būtu aptauja 99% latviešu vēderu vārdu pho dzirdētu pirmo reizi- galvoju!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Normunds Novads
2. martā 13:50
Gaidu ar nepacietību kā par latviešu "'populārāķo"' ēdienu kļlūs suši un vegānais tofu :) lūgums nākamajā rakstā :) un turpmāk Ziemassvētkos ēdam picu, bet Jāņos - austeres :)
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Stalkers Stalkers
2. martā 14:03
Populārs ēdiens ir jebkas, kas garšo, bet nekas nevar pārspēt visa veida burgerus. Latvijā pagatavot Vjetnamiešu pho zupu ir viegli, jo produkti ir pieejami un gan jau garšo pēc parastās rīsu zupas ar dārzeņiem :)
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
josh
2. martā 15:38
Latvijā pagatavot Vjetnamiešu pho zupu ir viegli, jo produkti ir pieejami un gan jau garšo pēc parastās rīsu zupas ar dārzeņiem———— Tā nav rīsu zupa, tajā ir rīsu nūdeles, prasti runājot, rīsu spageti, kas ir gatavoti no rīsu miltiem, nevis kviešu miltiem. Būtībā tas ir spēcīgi garšīgs buljons, kurā ir zaļumi, dārzeņi, gaļa (vistas, cūkas, liellopu) vai jūrasveltes, zivju vai austeru mērce, var būt sasmalcināti zemesrieksti, puscieti vārīta ola, vardu sakot, variāciju ir ļoti daudz, un tiešām ļoti garšīga zupa, kas patīk manam latviešu vēderam. Esmu pārliecināts, ka lielākajai daļai patiktu. Tas gan neļauj apgalvot, ka vairums latviešu šādu zupu vispār pazīst vai pat ir dzirdējuši par to. Ja sanāk kaut kur redzēt, es ieteiktu pagaršot. Es nedzīvoju Latvijā, un pho ēdu bieži.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
josh
2. martā 15:56
Zupu topā ierindotas arī tādas, iespējams, kādreiz baudītas zupas kā franču bujabēze, spāņu gazpačo, marokāņu harira, gruzīnu harčo un taizemiešu tom yum. Bet pirmo vietu ieņem Nigērijas tradiconālā zupa banga—————Banga nekad neesmu ēdis, arī dzirdējis par tādu neesmu. Franču Bouillabaisse par zupu es nekad nesauktu, tas drīzāk ir sautējums, gaspačo patīk, to pats arī vasarās gatavoju blenderī (spāņu aukstā zupa uz tomātu bāzes), marokāņu hariru arī neesmu ēdis un pat nestādos priekšā, kas tas varētu būt, turklāt man principā nepatīk arābu virtuve, un taizemiešu Tom Yum, kā arī Tom Kha ir dievīgas, tās arī pats reizēm gatavoju. Arī visiem ieteiktu pagaršot, ja vēl neesat.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Elisa Meijere
2. martā 18:20
svaigu/skaābu kāpostu zupa, frikadeļu, biešu, soļanka, aukstā, skābeņu zupa ir tradicionālās lv zupas, ukraiņu vai krievu nav svarīgi, bet tās ēda mūsu senči un ēdam mēs , varbūt klāt nākusi kāda jauna. Bet ne jau nu pho, nezinu nevienu, kurš tādu gatavotu mājās. Var kādreiz paēst restorānā, bet ne jau lai sauktu par mūsu,pirmo otro, ne pat desmito
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
josh
2. martā 18:41
svaigu/skaābu kāpostu zupa, frikadeļu, biešu, soļanka, aukstā, skābeņu zupa ir tradicionālās lv zupas, ukraiņu vai krievu nav svarīgi, bet tās ēda mūsu senči un ēdam mēs————-Kāpostus es nepanesu, man nenormāli uzpūšas un sāp vēders. Skābu kāpostu zupa ir dievīga, tur man problēmu nav, bet svaigus kāpostus mans organisms netur. Frikadeļu zupu arī bieži vāru, tikai es lieku gaļas masai klāt kaltētu čilli, ko lielākā daļa latviešu laikam nedara. Biešu zupa ——- super! Aukstā zupa pavasarī un skābeņu zupa rudens sezonā man arī ļoti, ļoti garšo. Es vispār esmu zupu fans. Kur es dzīvoju, ir grūti dabūt skābenes, bet dilles ir pieejamas pavasarī, un, lai cik tas dīvaini nebūtu, rudenī. Soļanka būtu mana zupa numur #1.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Ivo Yeblis
2. martā 18:59
Eh, atceros bērnību Latgalē, kur vecmāmiņa vienmēr rosījās ap milzīgu katlu kūpošas pho... Un pa svētkiem, brīnišķīgais harirs ar bambusa dzinumiem un tapīra fileju, to taču gatavoja katra krienta saimniece!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi