Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
11 komentāri
Sakārtot:
:)
14. martā 07:51
Tik viena problēma rakstā. vispār divas. To ko sauc par nātrija glutamātu, īstenībā sauc par mononātrija glutamāts, un tas nesākās pagājušā gadsimta sākumā, tas ir tikai laiks, kad viņu iemācījās iegūt tīrā veidā. Tā viela jau ir veselā lērumā produktu. Sēnēs, zivīs, dažādos dārzeņos, karamelizētos vai fermentētos produktos, kā sojas mērcē vai Vorčešīras mērcē, krauksķīgi izceptā ādiņā (jā, tas arī ir no iemesliem, kāpēc tik ļoti garšo no ceptas vistas novilkt ādiņu un apēst to kā lielāko kārumu). Par to vai ir vai nav kaitīgs un izraisa atkarību, nu neviens neliek rīt viņu karotēm. Sāls arī ir kaitīga, cukurs arī ir kaitīgs ja to rij karotēm. Nemaz nerunājot pa kafiju vai alkoholu.
Juhans
14. martā 09:37
Cilvēks var iztikt bez maizes un sāls / Glu tomāts no neskar, nudien / Bet kad pie debesīm Mēness spīd bāls / Tad viņš uz randiņu skrien
...
14. martā 10:02
Vienkārši pirms pirkuma vajag lasīt sastāvu. Ja nepatīk glutamāta klātbūtne, tad var pirkt citu produktu. Tiesa, ir produktu grupas, kur pagrūti atrast piemēru bez E621, piemēram, desas.
Ļubomirs
14. martā 11:52
Es glutomātu neberu klāt, ne ceptām olām, ne kafijai. Tvaicējot bērzu sulu es iegūstu kālija benzoprofēnu - vot tā ir manta.
AaaA to .....
14. martā 12:27
Ir jau iespējams nopirkt desas-cīsiņus-sardeles bez tā E621,bet teikšu kā man ir,bez tā E621 vairs neliekas garšīgi,liekas tāds bezgaršīgs.Es laikam,tad esmu viens no tiem,kas ir sabojājis garša kārpiņas un nevar vairs bez tā E621.
Pohujists
14. martā 13:52
Man pohuj.
to :)
14. martā 19:03
Kafija nav kaitīga! Ja nedzer n-tās krūzes dienā.
no Rinkeviča biroja
15. martā 07:42
Bez glutomāta nevienu soli.
Juhans
16. martā 08:53
labāk tomāts ... / nekā glkomāts mutē
a
17. martā 18:08
nelaime tā,ka dabiskais garšas avots tiek aizstāts ar ķīmisko,kas rada visādas problēmas.
to :)
18. martā 14:40
Vorčesteras mērce varbūt?

Pievienot komentāru

Autorizēties
Komentāru noteikumi