Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
10 komentāri
Sakārtot:
kazjols
11. janvārī 16:25
Nekas nav kaitīgs. ja ir pelējums, tad ievārijums nav sarūdzis. māte visu mūžu ta darīja un nekas nekait.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Linards Balceris
11. janvārī 16:57
33 gadus esmu tādu ēdis un neesmu nomiris! Jā, ir iespējams kaitīgs, bet katru dienu jau neēd un mazās devās kaitīgais ir tieši veselīgs!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Vērotājs
11. janvārī 17:35
Un kad veco, veikalā neizpirkto maizi, pievieno mīklai un pārcep, bet tu nopērc un trešā dienā maizei jau pelējums klāt. Tad nav kaitīgi, jo pelēt jau sāk mīklai pievienotā vecā maize.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
(^_^)Normunds Muris (*_*)
11. janvārī 18:31
Visu mūžu esmu ēdis,jau 63 gadi neesmu vakcinēts. Jūtos labi. Agrāk pelējumu sauca par pencelīnu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Māris Vītols
11. janvārī 20:53
Pelējumi uz ievārījumiem atšķirās un lielākā daļa no viņiem cik zinu nemaz tik kaitīgi nav kā te raksta. Ļoti kaitīgi ir tie, kas ir ne tikai pa virsu, bet veidojās uz leju tādas kā saknes. Tie gan ir pilnīgi visā ievārijumā tikai viņu redzēt nevar. Varbūt raksta autors jauc ar to pelējumu, kas ir uz maizes? Tas gan ir ļoti toksisks cilvēkam!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Dace Meldere
11. janvārī 21:23
Man cilvēks ar augstāko izglītību mācīja, ka vajag bojāto noņemt un pārējo vārīt ķīselī. Termiski apstrādāt. Ja nav ko ēst, tad jādomā. Helis mana fonā ir zīme, ka applūstošā zona un glābties varēs pa gaisu. Jādomā ko saukt par padomdevēju.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Vērotājs
12. janvārī 00:45
Es dalīšos savā pieredzē pārtikas produktu saglabāšanai un cīņai ar pelējumu, iedošu mazu padomiņu konservēšanā, marinēšanā mājas apstākļos un virtuves uzkopšanā. Tā kā rudenī, kopā ar kundzi, mājās gatavojam marinētus gurķīšus, lečo, tomātus želejā, vāram ievārījumus un lai mazinātu iespēju izveidoties pelējumam, es gatavošanas procesa beigās, gurķu marinādei, lečo, ievārījumiem pievienoju glāzi sudraba jonu ūdeni. Ziemā atverot šādu marinēto gurķu, vai lečo burciņu un pēcāk to uzglabājot ledusskapī, tajā ilgu laiku neveidojas pelējums. Arī atvērtās ievārījuma burciņās, uzglabāšanas laikā uz ievārījuma virsmas neveidojas pelējums. Tīrot un mazgājot ledusskapja kameras, ūdenim vajag pievienot glāzi sudraba jonu ūdeni un tad produktu uzglabāšanas kameras ilgu laiku nebūs sasmakušas. Sudraba elektrolītiskam šķīdumam ir augsta antibakteriāla iedarbība un tas atzīts par ļoti efektīvu līdzekli, to galvenokārt izmantoto dzeramā ūdens konservēšanai. Šī metode ļauj ar augstu garantijas pakāpi dezinficēt un saglabāt ūdeni uz jūras kuģiem visu reisu laiku. Mūsdienās arī astronauti izmanto šādu ūdeni. Sudrabs 0,2 mg / l devā izrādījās lielisks minerālūdens un bezalkoholisko dzērienu konservants.Sudrabs lieliski uzvedas, konservējot citrusaugļu un dārzeņu, augļu sulas (0,5 mg / l). Uzglabāšanas laiks palielinās no 7 dienām līdz gadam. Sudraba jonizatoru mājās apstākļos no veca mobilā telefona lādētāja var izgatavot pusstundas laikā, vienīgi elektrodos jāizmanto 99.99 proves sudrabs. Šo metodi izmantoju kādus 10 gadus. Kā saka mūsu vecmeistars - Kas var būt labāks par šo te! Veselību Rītiņa kungam.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
12. janvārī 08:18
> Vērotājs Šodien 00:45 Vērotāj, vai vienkāršāk nav tos gurķīšus, lečo, tomātiņus apēst, nevis salikt ledusskapī un gaidīt kamēr sāk pelēt?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
12. janvārī 09:12
> Vērotājs Šodien 08:58 Vērotāj, tavējs tāds švaks ēdājs. Tavējs atver litra burku, izņem piecus gurķīšus, un burku ieliek atpakaļ ledusskapī un par to aizmirsti? Viens normāls cilvēks litra burku ar gurķīšiem izēd divu dienu laikā un ja ir vēl vairāki ēdāji tad pat tik ilgs laiks nav vajadzīgs. Ja gurķīšus lieto vienreiz gadā rosolu gatavojot, tad protams jārūpējās, lai nesāk pelēt.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Liene Kavecka
12. janvārī 20:22
Baigie sēņu spečuki salasījušies. Pat vārdu "penicilīns" uzrakstīt nemāk. Esiet dzirdējuši, ka ir daudz pelējuma sēņu sugu un penicilīna sēnes - tikai viena no tām? Un arī tās bez penicilīna izdala vēl arī citas vielas? Bet indējieties vien tālāk, ēdiet sēņu piečurātos ievārījumus.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi