Vija Kilbloka satraukta par Vaļņu ielas pārbūvi: vietējo uzņēmēju vajadzības netiek ņemtas vērā
foto: Publicitātes
Līdz 2029. gadam vērienīgi pārbūvēs Vaļņu ielu un tās savienojumus ar citām ielām.
Sabiedrība

Vija Kilbloka satraukta par Vaļņu ielas pārbūvi: vietējo uzņēmēju vajadzības netiek ņemtas vērā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Uzņēmēja Vija Kilbloka sašutusi par pieeju, kādu Rīgas dome izvēlējusies Vaļņu ielas pārbūvē. Savu viedokli Kilboka paudusi sociālajā tīklā “Facebook”.

Vija Kilbloka satraukta par Vaļņu ielas pārbūvi: v...

“Es atkal par to šobrīd nomirdināto Vaļņu ielu. Paldies draugiem, kas norādīja uz Rīgas Domes plāniem vērienīgi pārbūvēt šo ielu, darbus sākot 2026.gadā un pabeidzot 2029.gadā. Lasu šī daudzmiljonu projekta aprakstu, skatos bildes un neatrodu neko, kas attiektos uz uzņēmējiem,” sacīja Kilboka.

“Viss tikai par gājējiem un tūristiem, kas uz kaut kurieni ērti dodas. Man jautājums - UZ KURIENI un KĀDĒĻ dodas? Kur ir veikali un restorāni, tūristiem domātiem suvenīru galdi un stendi, ielas ēdinātāji, āra terases? Kur ir plāns, kā tos četrus gadus, kamēr ilgs plašie būvdarbi Vaļņu ielā un blakus ielās, tiks nodrošināts normāls darbs šajā Rīgas daļā esošajiem veikaliem. Vai cilvēki ar barjerām un milzu rakumiem netiks aizbaidīti un beigās pat atradināti vispār doties Unīša virzienā? Esmu patiesi satraukta, ka lielā projektā, kur apgrozās liela Eiropas nauda, vietējā uzņēmēja vajadzības netiek ņemtas nopietni, pat tad nē, ja tas uzņēmējs ir arī čakls Vaļņu ielas gājējs,” sašutumu neslēpj Kilboka.

Realizējot projektu, paredzēts izbūvēt jaunu gājēju infrastruktūru Vaļņu ielā un tai blakus esošajās ielās, veikt satiksmes organizācijas izmaiņas, pielāgojot infrastruktūru gājēju vajadzībām. Tāpat paredzēts atjaunot ielu segumu, vēsturisko bruģi kombinējot ar mūsdienu risinājumiem, lai nodrošinātu vides pieejamību. Vienlaikus paredzēts daļēji pārbūvēt inženiertīklus. Lai padarītu vidi patīkamāku iedzīvotājiem un tūristiem tiks izvietoti mūsdienīgi labiekārtojuma elementi, apstādījumi un apgaismojums, paredzēts izveidot interaktīvu stendu un vienota dizaina informatīvās norādes.

Kā skaidro Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone: “Šis projekts ir nozīmīgs solis, lai padarītu Vecrīgu pievilcīgu tūristiem, rīdziniekiem un uzņēmējiem. Tas būs izaicinājumiem bagāts uzdevums, jo svarīgi saglabāt Vecrīgas kultūrvēsturisko ainavu, saudzējot un atjaunojot apbūves aizsardzības teritorijas. Vaļņu ielai pārmaiņas nepieciešamas jau sen un mūsu mērķis ir pārvērst to par kvalitatīvu un mūsdienīgu gājēju ielu, kas atbilstu Eiropas kvalitatīvas pilsētvides principiem.”