Āgenskalnā acis priecē lielizmēra murrrālis ar runci Persiku
foto: Rojs Maizītis
Murāļa izmērs ir 11 reiz 8 metri.
Runā Rīga

Āgenskalnā acis priecē lielizmēra murrrālis ar runci Persiku

Zelma Jansone

Kas Jauns Avīze

Par murāli sauc mākslas darbu uz nama sienas, bet Āgenskalnā tapušo var dēvēt arī par murrrāli – mākslinieka Ērika Caunes un vietējo iedzīvotāju kopdarbā atainotas gan šejienes būves, gan vietējais runcis Persiks.

Āgenskalnā acis priecē lielizmēra murrrālis ar run...

Murālī apskatāmas vairākas pazīstamas Āgenskalna vietas – Alīses ielas ūdenstornis, vecais televīzijas tornis, bijušais kinoteātris “Sarkanā ausma” un Mārtiņa baznīca. Fonā redzams “Saules akmens", "Filosofu rezidences" un "Zunda torņi". Tam visam centrā kā galvenais tēls – rudais kaķis Persiks.

Murāļa izmērs ir 11 reiz 8 metri, tā izveidei izlietoti 11 krāsas baloni un astoņi litri krāsas. Caune ir Latvijas Mākslas akadēmijas vieslektors, piedalījies izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs, viņa darbi rotā ne tikai Rīgas, bet arī citu pilsētu ielas. “Ja kādam ir vēl kāda siena – dodiet ziņu!” aicina mākslinieks.

foto: Rojs Maizītis
Un te arī pats modelis – Persiks.
Un te arī pats modelis – Persiks.

Ieceres autors ir Nometņu ielas 18. nama iedzīvotājs, bijušais Saeimas deputāts Gatis Zamurs, kurš projektu esot finansējis no personīgajiem līdzekļiem, vēlēdamies piešķirt apkārtnei jaunu vizuālo veidolu. Gleznojums guvis atbalstu arī no domes Pilsētas attīstības departamenta Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļas.