Alsungā gaidāmi lielākie suitu svētki gadā - slavenā Miķeļdiena
foto: Pixabay.com
No 27. līdz 29. septembrim Alsungā tiks svinēta Miķeļdiena.
Novadu ziņas

Alsungā gaidāmi lielākie suitu svētki gadā - slavenā Miķeļdiena

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šajā nedēļas nogalē no 27. līdz 29. septembrim, Alsungā tiks svinēti slavenie Miķeļa svētki. Svinēšana sāksies jau piektdienas pievakarē ar koncertprogrammu katoļu baznīcā, bet turpinās ar vērienīgu andelēšanos, suitu sadziedāšanās vakaru un balli.

Alsungā gaidāmi lielākie suitu svētki gadā - slave...

Miķeļa svētku svinēšanas tradīciju pirmsākumi senajā suitu novada galvaspilsētā ir meklējami ap 1625.gadu, kad novada īpašnieks Jēkabs fon Šverins vecākās koka baznīcas vietā uzbūvēja pašreizējo mūra baznīcu un veltīja to svētajam ercenģelim Miķelim, nosakot arī to, ka šajā dienā Alsungā ir jārīko gadatirgus. Šobrīd svētki jau kļuvuši par tradīciju un katru gadu septembra izskaņā iedzīvotāji tiek aicināti uz Alsungu, izbaudīt unikālo svētku piedāvājumu.

Svētku atklāšana notiks piektdien, 17.00 Sv. Miķeļa Romas katoļu baznīcā ar vissvētākā sakramenta godināšanu un Misi. Bet turpināsies ar koncertprogrammu kultūras namā – “Savādā meitene” ar E. Valtera dziesmām un A. Čaka dzeju.

Sestdien, 7.00 baznīcā Rožukronis un Svētā Mise, bet Alsungas Dzirnavu ezerā tradicionālā rīta cope. Visas dienas garumā Miķeļu tirgus pils pagalmā notiks lielā andelēšanās – dažādi vietējie amatnieki un tirgotāji priecēs ar vietējiem ražojumiem un gardumiem. Ar koncertiem priecēs Alsungas amatiermākslas kolektīvi, tradicionālā mūzikas grupa “Banga”, folkloras kopa “Basu Suiti”, ceļojošā cirka izrāde, akustisko ģitāru koncerts un radošās meistarklases sadarbībā ar EKC “Suiti”. Kultūras namā – Pāvilostas amatierteātra izrāde “Kāzas”, bet Dižgabalkalnā – sadziedāšanās vakars. Vakara noslēgumā kultūras namā – balle ar grupu “Pa ceļam” no Vērgales.

Svētdien, 11.00 baznīcā Rožukronis, Svētā Mise un svētku procesija, pēc kuras baznīcas dārzā notiks kopīga svētku agape.
Miķeļu svētku laikā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt īpašu mārtiņrožu un miķelīšu izstādi pils telpās.

foto: Kuldīgas novads
Svētku programma.
Svētku programma.