"Sirms vīrietis ar asu degunu!" Vecākus brīdina par izvirtušu vīrieti, kas pamatskolas "Rīdze" tuvumā izseko bērnus
foto: Pamatskola "Rīdze"
Aizdomīgais vīrietis bērnus novērojis arī sporta stundu laikā.
Sabiedrība

"Sirms vīrietis ar asu degunu!" Vecākus brīdina par izvirtušu vīrieti, kas pamatskolas "Rīdze" tuvumā izseko bērnus

Anna Klāra

Jauns.lv

Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija (RVPP) brīdina, ka pamatskolas "Rīdze" tuvumā manīts kāds vīrietis, kas mazgadīgu bērnu priekšā atkailinājies. Vecāki brīdina, ka šī persona izsekojot jaunāko klašu skolnieces.

"Sirms vīrietis ar asu degunu!" Vecākus brīdina pa...

"Labrīt. Vakar manas jaunākās meitas skolas čatā aktualizējās situācija, ka skolas tuvumā staigā 'mētelīšu virinātājs', kurš izseko bērnus. Viņš manīts pie skolas un 11. tramvaja galapunkta. Jaunāko klašu skolēni ziņoja, ka virinātājs sekojis meitenēm un viņas ļoti pārbiedējis ar savām darbībām," norāda kāds satraukts vecāks. Tāpat 'virinātājs' manīts arī kanāla tuvumā laikā, kad bērniem ir sporta nodarbības.Pēc 4. klases meiteņu teiktā vīrietis ir iesirms, gara auguma, ar asu degunu. "Bērni sākotnēji viņu pamanot domāja, ka vīrieša bikses ir saplīsušas, bet īstenībā viņam bija atvērta bikšu priekša" skaidro vecāks. Viņš norāda, ka plānots šo situāciju pārrunāt ar skolas direktori, lai saprastu, kā šādās situācijās rīkoties.

Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija Jauns.lv apstiprina, ka "šodien dienas pirmajā pusē saņemta informāciju no pamatskola "Rīdze" pārstāvja par kāda skolēna vecāka sniegto informāciju, ka ceturtdienas vēlā pēcpusdienā pie izglītības iestādes sabiedriskā transporta pieturā kāds vīrietis atkailinājies". RVPP Centra pārvaldes policisti notikuma vietu nekavējoties apsekoja, tomēr šodien skolas apkārtnē nekonstatēja pazīmēm atbilstošu personu.

RVPP rīcībā ir iespējamās personas apraksts – viņš ir apmēram 40-50 gadus vecs vīrietis aptuveni 1,80 m garš, ar brūniem, iesirmiem matiem. Var būt ģērbies melnas krāsas jakā, melnā vai pelēkā džemperī ar kapuci, melnas krāsas džinsu biksēs ar baltām svītrām, vīrietim bija oranžas krāsas mugursoma.

RVPP norāda, ka turpmākajās dienās pievērsīs pastiprinātu uzmanību šī notikuma vietas apkārtnei. "Vienlaikus aicinām iedzīvotājus, pamanot pazīmēm atbilstošu personu, nekavējoties ziņot policijai, zvanot uz vienoto diennakts tālruni 112. Informācija par notikumu nodota Valsts policijai," norāda pašvaldības policijas pārstāvji.