foto: LETA
Mediķi turpina uzturēt Pavļuta demisijas pieprasījumu
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Sabiedrība
2021. gada 27. oktobris, 21:09

Mediķi turpina uzturēt Pavļuta demisijas pieprasījumu

Jauns.lv / LETA

Lai gan veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šonedēļ valdībā nevirzīs mediķu mobilizācijas rīkojumu, mediķi turpinās uzturēt prasību par ministra demisiju, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Artūrs Šilovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš uzsvēra, ka ārstu viedoklis dalījies par to, vai prasīt veselības ministra vai visas valdības demisiju.

Mediķi esot neapmierināti ar valdības darbu krīzes risināšanai. Valdības pieņemtie lēmumi esot bijuši novēloti un nav notikusi nepieciešamā komunikācija. Piemēram, informāciju par iespējamo ārstu mobilizāciju un kriminālatbildību tās neizpildīšanas gadījumā mediķi uzzinājuši no medijiem.

Pavļuts šodien mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja, ka šonedēļ nevirzīs skatīšanai valdībā ārstu mobilizācijas jautājumu.

Pēc viņa paustā, mobilizācija būs pēdējais solis, ja visas brīvprātīgās metodes būs izsmeltas.

Tāpat politiķis informē, ka trešdien sasauktajā Veselības ministrijas veselības nozares stratēģiskajā padomē saņemta "virkne atbalsta solījumu no nozares", lai nodrošinātu klīniskajām universitātes, reģionu un vietējām slimnīcām nepieciešamos tehniskos un cilvēkresursus.

Veselības ministrijā (VM) informēja, ka, strauji pieaugot Covid-19 slimnieku skaitam un nepieciešamībai pēc aizvien jaunām slimnīcu gultām un nodaļām, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāji padomes sēdē norādījuši uz akūto personāla trūkumu Covid-19 pacientu ārstēšanai.

Gatavojoties straujam pacientu pieplūdumam, VM aicinājusi ārstus, māsas, ārsta palīgus, māsu palīgus un citus mediķus iesaistīties Covid-19 pacientu ārstēšanā - ārstniecības personas, kuras var palīdzēt ar savām zināšanām un prasmēm Covid-19 pacientu aprūpē un kuri gatavi uzņemties papildu apmaksātu darbu, tiek aicināti reģistrēties elektroniski vietnē "https://arka.vide.gov.lv" vai pieteikties slimnīcu personāldaļās.

Pēc atkārtotā aicinājuma šī mēneša sākumā šim darbam ir reģistrējušies ap 400 dažādu ārstniecības personu, kuru pieteikumi tiek vērtēti un nosūtīti slimnīcām. Savukārt papildu tehniskajam nodrošinājumam lūgts atbalsts gan no Eiropas Civilās aizsardzības mehānisma, gan privātā sektora ārstniecības iestādēm.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis sēdē norādījis, ka "slimnīcas gultas pašas par sevi neārstē, ir vajadzīgs gan medicīniskais aprīkojums, gan personāls. Tādēļ visai nozarei jānāk kopā un jāpalīdz slimnīcām krīzi pārvarēt".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās