foto: Valsts policija
Rīgā un Jūrmalā apkrāpti vairāki iedzīvotāji, kuri pārdevuši preces sludinājumu portālā
112
2021. gada 26. marts, 14:08

Rīgā un Jūrmalā apkrāpti vairāki iedzīvotāji, kuri pārdevuši preces sludinājumu portālā

Jauns.lv

Valsts policija atkārtoti atgādina par šobrīd aktuālajām krāpšanām, noziedzniekiem slēpjoties zem kurjerkompāniju "DPD Latvija" un "Omniva Latvija" logo. Valsts policijas iecirkņos vēršas arvien jauni iedzīvotāji, kuri apkrāpti šādā veidā.

Vakar, 25. marta vakarā, Jūrmalas iecirknī tika saņemta informācija par 1000 eiro izkrāpšanu no kādas iedzīvotājas.

Sieviete bija ievietojusi pārdošanas sludinājumu portālā "ss.com", un saņēmusi zvanu no kādas personas, kura apgalvoja, ka vēloties iegādāties preci. Viltus pircējs izteica vēlmi veikt maksājumu ar kurjerpasta "DPD" starpniecību. Pārdevējai tika atsūtīta viltus interneta saite, kur bija prasīts ievadīt savas bankas un personīgos datus. Tā rezultātā no bankas konta tika izkrāpti 1000 eiro.

Tās pašas dienas vakarā Jūrmalas iecirknī tika saņemta informācija no vēl kādas iedzīvotājas, kura bija izvietojusi pārdošanas sludinājumus internetā un apkrāpta līdzīgā veidā. Proti, pārdevēja saņēma ziņu no personas, kura izrādīja vēlmi iegādāties preci. Noziedznieki atsūtīja viltus vietnes saiti, šoreiz atdarinot "Omniva" mājaslapu, ar aicinājumu tajā ievadīt bankas norēķinu kartes datus. Tādā veidā no bankas konta tika izkrāpti gandrīz 800 eiro.

Savukārt vakar Rīgā kādam vīrietim līdzīgā veidā, izvilinot bankas konta piekļuves datus, no konta izkrāpti 345 eiro.

Valsts policija atgādina nekādā gadījumā neievadīt savus personīgos datus un bankas kontu datus saitēs, ko atsūtījuši svešinieki, pirms neesat pārliecinājušies par šo saišu patiesumu.

Gadījumos, ja ir izkrāpti finanšu līdzekļi, policija aicina nekavējoties par to ziņot savai bankai, bet pēc tam jāvēršas policijā ar iesniegumu: elektroniski bez e-paraksta portālā www.latvija.lv vai elektroniski ar e-parakstu, sūtot iesniegumu uz pasts@vp.gov.lv.

Plašāka informācija par to, kā ziņot policijai, atrodama Valsts policijas mājaslapā. Savukārt riska informāciju par dažādām aizdomīgām darbībām interneta vidē iespējams nosūtīt izskatīšanai policijai mobilajā lietotnē "Mana Drošība".