Sabiedrība
2021. gada 25. marts, 23:00

Uzaicinājumu uz vakcināciju pret Covid-19 nesaņem tie, kuriem tā pienākas

Jauns.lv

Šonedēļ sākās ar hroniskām saslimšanām sirgstošu pacientu vakcinācija pret Covid-19. Pirmajā dienā vakcinēti vairāk nekā 860 šīs grupas pāstāvju. Taču ne vienmēr uzaicinājumu uz vakcināciju saņem tie, kuriem tā pienākas.

Vakcinācijas projekta birojā skaidro: lai no tā izvairītos, vajadzīgs ļoti rūpīgi ievadīt kontaktpersonas personīgo informāciju un datus.

Kļūdas gadījumā cilvēks bez vakcīnas gan nepaliks, vēsta Latvijas Radio. Zaiga Grīnberga nav nevienā no prioritārajām grupām vakcinācijai pret Covid-19. Viņa pieteikusies portālā manavakcina.lv un gaida rindā.

Neskatoties uz to, kā par pārsteigumu, viņa saņēmusi uzaicinājumu ierasties uz vakcināciju, taču atverot to, sapratusi – tas adresēts kādam citam.

"Bija ziņojums: "Emīl, Jūs saņemsiet vakcīnu pie sava ģimenes ārsta". Veselības ministrija nosūtījusi ziņojumu man, sievietei, kura nekādā gadījumā nav Emīls un, kurai nesakrīt ne vārds, ne uzvārds," sacīja Zaiga Grīnberga.

Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda skaidro, ka tādas situācijas jau bijušas un var gadīties divu iemeslu dēļ: "Vai nu Emīls ierakstīja šo cilvēku kā kontaktpersonu un par to neinformēja, vai iesniegumā norādija otras personas telefona numuru, vai arī vienkārši kļūdījās, norādot otras personas telefona numuru."

Zaiga Grīnberga gan norāda, ka viņai nav neviens pazīstamais vārdā Emīls, kurš varētu norādīt viņu kā kontaktpersonu. Šajā gadījumā, acīmredzot, norādīts nepareizs telefona numurs.

Vakcinācijas projekta biroja pārstāve norāda: pat pēc reģistrēšanās rindā uz vakcīnu ievadītos datus var pārbaudīt un izmainīt portālā manavakcina.lv.

Zaiga norūpējusies, vai gadījumā šis Emīls vispār saņems ziņu un nepaliks bez vakcīnas. Vakcinācijas projekta birojā gan norāda, ka tā nenotiks.

Ja cilvēks reģistrējoties rindā sniedza neprecīzu informāciju, kā dēļ ar viņu nevar sazināties, iespējams noteikt viņa ģimenes ārstu, caur kuru pēc tam iespējams saņemt pareizos personas kontaktus.