foto: LETA
Pārslogotie paku piegādātāji lūdz sabiedrību iesaistīties situācijas normalizēšanā
Sabiedrība
2021. gada 3. februāris, 13:35

Pārslogotie paku piegādātāji lūdz sabiedrību iesaistīties situācijas normalizēšanā

Jauns.lv / LETA

Paku sūtījumu nozare pašreiz saskaras ar ievērojami palielinātu sūtījumu daudzumu valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa un ierobežojumu dēļ, tādēļ daļa piegāžu notiek novēloti, pavēstīja Pasta komersantu biedrībā.

Šī iemesla dēļ biedrība aicina sabiedrību attiekties pret situāciju ar izpratni un ikvienu iesaistīties situācijas normalizēšanā, iespējami īsā laikā pēc informācijas saņemšanas izņemot savus sūtījumus no paku termināliem vai sagaidot kurjeru norunātajā laikā un vietā.

"Vispirms vēlos uzsvērt, ka visi nozares uzņēmumi pašreiz strādā nepārtraukti un visiem klientiem sūtījumi tiks piegādāti. Vienlaikus jānorāda, ka esošā situācija ir ārkārtīgi izaicinoša mūsu nozarei, jo līdz ar tirdzniecības ierobežojumu ieviešanu, sūtījumu apjomi ir daudzkāršojušies - pēc mūsu aplēsēm piegāžu pakalpojumus pašreiz izmanto vairāk nekā 500 000 Latvijas mājsaimniecību," sacīja Pasta komersantu biedrības valdes priekšsēdētājs Alvis Dimitris.

Pēc biedrībā paustā, pašreiz sūtījumu skaits uz vienu piegādes reģionu ir daudzkāršojies un ievērojami lielāks nekā uzņēmumu kapacitāte, pat neskatoties uz pēdējā mēneša laikā veiktajām investīcijām infrastruktūras uzlabojumos un papildu personāla piesaistē.

Nereti veidojas situācija, ka uz vienu kurjeru vai paku termināli piegādājamo sūtījumu skaits trīs reizes pārsniedz tā kapacitāti, tādējādi paciņu nav iespējams piegādāt attiecīgajā dienā.

Apzinoties, ka kopējā epidemioloģiskā situācija tuvākajā laikā visticamāk fundamentāli nemainīsies, nozares uzņēmumi aicina ikvienu sūtījuma saņēmēju dot savu ieguldījumu problēmas mazināšanā. "Maksimāli ātri izņemt paciņu no paku termināla, izvairīties no atkārtotām kurjeru piegādēm - būt uz vietas piegādes brīdī, un no piegādes adreses vai dienas maiņas utt., jo loģistikas procesu pārplānošana rada vēl lielāku slodzi uz piegāžu nodrošināšanas ātrumu," sacīja Dimitris.

Viņš arī uzsvēra, ka sūtījumu nozarē strādājošie uzņēmumi katru dienu darbā pieņem jaunus darbiniekus un aicināja visus interesentus ar aktuālajiem darba piedāvājumiem iepazīties piegādes pakalpojumu sniedzēju tīmekļa vietnēs un sociālo tīklu kontos.

Pasta komersantu biedrība dibināta 2007.gadā ar mērķi veicināt pasta pakalpojumu tirgus un pasta nozares attīstību, kā arī tiesiskās vides un publiskās pārvaldības pilnveidošanu. Biedrībā apvienojušies septiņi lielākie nozares uzņēmumi - AS "Unifiedpost", SIA "Omniva", SIA "DPD Latvija", SIA "Velokurjers", SIA "Venipak Latvija", SIA "Postservice", SIA "EKL/LS".