foto: Edijs Pālens/LETA
Pat Ušakova fani nostājas pret Baltkrievijas diktatoru Lukašenko
2017. gada janvāris. Nils Ušakovs un Minskas mērs Andrejs Šolcs uz Minskas ledus halles ledus.
Sabiedrība
2020. gada 13. augusts, 17:56

Pat Ušakova fani nostājas pret Baltkrievijas diktatoru Lukašenko

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Bijušais Rīgas mērs, tagad Eiroparlamenta deputāts Nils Ušakovs („Saskaņa”) savos sociālajos tīklos izveidojis aptauju, lai noskaidrotu savu sekotāju attieksmi pret norisēm Baltkrievijā: „Ko jūs atbalstāt Minskas konfliktā - protestētājus vai Aleksandru Lukašenko?”. Vairums Ušakova atbalstītāju nosoda kaimiņvalsts diktatora rīcību asiņaini apspiežot demonstrantus.

Ušakovs līdz šim sevi ir pozicionējis kā Baltkrievijas režīma draugu jeb atbalstītāju. Pirms vairāk nekā trīs gadiem, kad viņš vēl bija Latvijas galvaspilsētas mērs un Rīga kopā ar Minsku pretendēja uz 2021. pasaules hokeja čempionāta rīkošanu, Ušakovs teica: „Starp mūsu valstīm un tautām vēsturiski ir labas attiecības, un draudzība mums palīdz. Abas vieno arī mīlestība pret hokeju, un abām pilsētām ir komandas ar vienādu nosaukumu. Šī ideja ir ļoti svarīga arī Baltkrievijas attiecībām ar Eiropas Savienību (ES). Tas ir liels signāls un solis, lai ES ar Baltkrieviju draudzētos ciešāk”.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Nila Ušakova iniciētā aptauja par notikumiem Baltkrievijā pierāda, ka Rīgas eksmēra sekotāji viņa sociālo tīklu kontos, neatbalsta kaimiņvalsts preziedenta Aleksandra Lukašenko režīmu. *

Tagad, kad situācija Baltkrievijā ir saasinājusies Ušakovs, nepaužot savu nostāju, mēģina noskaidrot savu sekotāju attieksmi pret norisēm Baltkrievijā. Neskatoties uz Ušakova agrāk Lukašenko režīmam veltītajiem glaimojošiem izteikumiem, Rīgas eksmēra fanu pulks vairākumā nosoda baltkrievu diktatora rīcību. Kaut arī aptaujas skaitļi visu laiku mainās, vairums ir pret Lukašenko. Ceturtdienas, 13. oktobra pēcpusdienā pret Lukašenko bija 78% aptaujas dalībnieku, bet vakarpusē jau tikai 64%. Ušakovs arī aicina savus sekotājus komentāros izteikt savu attieksmi par Baltkrievijā notiekošo. Pārsvarā krievu valodā izteikto komentāru ir simtiem. Lūk, tikai daži:

foto: Edijs Pālens/LETA
2017. gada janvāris. Nils Ušakovs un Minskas mērs Andrejs Šolcs uz Minskas ledus halles ledus.

Komentētāju attieksme visdažādākā. Vieni aicina Ušakovu nebāzt degunu ne savās vietās, savukārt citi aktīvi nostājas viena vai otra pusē.

Oilily Mi: „Nodarbojaties ar savām lietām. Mēs, baltkrievi, paši tiksim galā”.

Olga Aloshina: „Lukašenko ir labs prezidents”.

Jelena Prigocka: „Atbalstu Lukašenko. Tā turēt Batjka!”

Тони Монтана: „Cik man zināms, lielu daļu iedzīvotāju Batjka ir nozombējis. Plus bailes no visa jaunā...”

Katya Makedon: "Jaunatne ir nogurusi no Lukašenko. Ar ko vien nerunāju, kas dzīvojis Baltkrievijā un pēc tam no turienes aizbraucis, visi ir pret viņu. Esmu par protestētājiem, man liekas, ka valstij vajag pārmaiņas”.

Pavel Sladkomjodov: „Par tautu, pret diktatoru”.

Александр Морозов: „Lukašenko 26 gadus pie varas, nepārtraukta mahinācijas ar vēlēšanām, melis – viennozīmīgi viņu atstādināt. Esmu par mierīgiem protestiem, drošībniekiem kauns, bet viņu uz priekšniecību uz apsūdzēto sola”.

foto: Ekrānuzņēmums no Nila Ušakova "Telegram" konta
Nila Ušakova iniciētā aptauja par notikumiem Baltkrievijā pierāda, ka Rīgas eksmēra sekotāji viņa sociālo tīklu kontos, neatbalsta kaimiņvalsts preziedenta Aleksandra Lukašenko režīmu. *

Anna Dzanda: „Es personīgi esmu par Lukašenko. Viņš ir malacis. Kas dzīvo godīgi, viņu atbalsta, bet tie, kuri zog, protestē. Zagļiem ar tādu prezidentu nav mierīgi”.

Natalia Samsonova: „Lukašenko nav pret tautu, tikai tauta viņu nesaprot”.

Stefans Hmelnickis: „Kaut kāds provokatīvs jautājums. Labāk būtu pateicis savu viedokli, atklāti un godīgi. Minskas ielās nogalina cilvēkus, bet jūs te kaut kādas aptaujas rīkojat”.

Alex SedLow: „Protestētājus atbalstu! Lukašenko zaudējis vēlēšanas”.

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki.

gallery icon
52

Protesta akcija pie Baltkrievijas vēstniecības

Iepretim Baltkrievijas vēstniecībai notiek pikets, kurā pauž atbalstu Baltkrievijas sabiedrībai, kas iebilst pret prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

gallery icon
191